Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ծածկել և թողնել կես ժամ:
Յոգուրտը և կաթնաշոռը խառնել, ավելացնել կտրատված բանանը և ճաշակել:
Ստացված զանգվածը ավելացնել տաք կաթին, եռացնել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, մինչև խտանա կաթը, սառեցնել:
Հիմքի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և լցնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ: Թխել 15 րոպե, 190 աստիճան ջեռոցում:
Փափուկ կարագը խառնել մեղրի և շաքարավազի հետ, ավելացնել թեյը և հարել ձվերը:
Ժելատինը լցնել կաթի մեջ, թողնել՝ ուռչի: Այնուհետև կաթը դնել ցածր կրակի վրա, տաքացնել՝ խառնելով, մինչև ժելատինն ամբողջովին լուծվի: Չեռացնել, վերցնել կրակից, սառեցնել:
Բլենդերով հարել սոխը, կիվին, կիտրոնի հյութը, շաքարավազը (կամ մեղրը), աղը և պղպեղը: Կարելի է անմիջապես մատուցել:
Սենդվիչը հավաքել շերտերով. հաց, հազարի տերևներ, շերտատած կամ խյուսի վերածած ավոկադո, հնդկահավի միս: Սենդվիչը ծածկել հացի երկրորդ կտորով:
Ծեծած մսի վրա դնել պանրի մեկ շերտ, այնուհետև՝ կտրատված սունկը և սխտորի մի քանի կտոր:
Մեծ ծիրանի չափի նրբաբլիթներ լցնել կաղապարի մեջ և թխել 25-30 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Անուշաբույր սոուս՝ հավի մարինացման համար
Կաղամբը, գազարը, վարունգը քերել, կանաչին կտրատել, խառնել, ավելացնել մայոնեզն ու համեմունքը։ Լավաշը փռել, միջուկը տարածել լավաշի վրա, փաթաթել, կտրատել բաժինների։ Տապակել ձեթի մեջ երկու կողմից։
Արագ ու հեշտ պատրաստվող փխրուն ու նրբահամ թխվածքաբլիթների համար անհրաժեշտ է ընդամենը 4 բաղադրիչ։ Այս թխվածքաբլիթների համար ձու և շաքարավազ հարկավոր չէ։ Շաքարավազը միայն անհրաժեշտ է թխելուց առաջ խմորի վրա ցանել։
Այս տորթիկը նման է ռուսական «Մեղրով տորթին», բայց շատ չեխ տնտեսուհիներ վստահեցնում են, որ այս բաղադրատոմսը շատ հին է։ Այնուամենայնիվ, այն եկել է Ռուսաստանից։ Շուտով հայտնվում է այս տորթի մրցակիցը՝ Մառլենկան, հին հայկական բաղադրատոմսով։ Այսօր արդեն գոյություն ունեն բազմաթիվ բաղադրատոմսեր Մեղրով տորթի և Մառլենկայի, և չկա միակ ճիշտ բաղադրատոմսը։
Շերտավոր խմորը գրտնակել, կտրել 1,5-2 սմ չափի զոլերի, ինչպես ցույց է տրված նկարում։ Դասավորել տապակի մեջ, թխել 180°-ում 12 րոպե։ Այս ընթացքում եփել կրեմը։
Խմորի համար հալեցնել կարագը և շոկոլադը ջրային գոլորշու վրա։ Փշրել թխվածքաբլիթները, ավելացնել կարագն ու շոկոլադը, խառնել։ Լցնել 24 սմ տրամագծով յուղաթղթով պատած ձևամանի մեջ։ Սեղմել թխվածքաբլիթը ձևամանի հատակին, դնել սառնարան։
Սոուսն ավելի փափուկ դարձնելու համար ճակնդեղը պետք է եփել ջեռոցում: Պատրաստի ճակնդեղը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել:
Աշնանային տաք աղցան՝ բրոկոլիով և հավով:
Կաթնաշոռասրճային մուս. համեղ և օգտակար՝ կազմվածքի համար:
Համեղ պաշտետ՝ հավով և սնկով:
Տոնական տրամադրություն. անուշաբույր թխվածք՝ կիտրոնով:
Բանջարեղենային պարզ աղցան՝ տապակած կարտոֆիլով:
Ազնվամորիով կոկտեյլ, որը շատ հեշտ է պատրաստել տանը:
Համեղ և օգտակար ընթրիք վեգանների համար. սիսեռով ռագու:
Առողջ ապրելակերպին հետևողների համար՝ կաթնաշոռով թխվածք:
Elle.ru-ն ներկայացնում է ըմպելիքների հետաքրքիր տարբերակներ նրանց համար, ովքեր, չգիտես ինչու, որոշել են կրճատել դասական սուրճի օգտագործումը կամ ամբողջովին հրաժարվել դրանից, բայց ցանկանում են առույգ մնալ:
Սպիտակուցային ըմպելիքներն օգտակար են, քանի որ դրանք շատ ցածր կալորիականություն ունեն, դրանց բաղադրության մեջ մտնող սպիտակուցային միացությունները ճարպերի չեն վերածվում, այլ նպաստում են մկանային զանգվածի զարգացմանը: Խմիչքի ցածր կալորիականության և մեծ քանակությամբ մանրաթելերի շնորհիվ արագ առաջանում է «հագեցածության» զգացողություն:
Խնձորով մուս. աղանդեր, որը չի գիրացնի:
Եթե չեք սիրում հնդկաձավար, փորձեք այս բաղադրատոմսը:
Բանջարեղենային աղցան՝ պեստո սոուսով: