Թուրինջը և նարինջը կեղևազրկել, հեռացնել սերմերը և թաղանթները: Կիտրոնը 2 րոպե պահել եռացրած ջրի մեջ, չորացնել, քերել կեղևը և ավելացնել թուրինջի և նարնջի զանգվածը: Կիտրոնի հյութը նույնպես ավելացնել զանգվածին:
Սմբուկն օղակաձև կտրատել, աղ ցանել և թողնել 15 րոպե: Մի փոքր տապակել:
Տնական լիմոնադ՝ թարխունով և անանուխով:
Պատրաստում ենք լավագույն ամառային նախաճաշը:
Հավի փափկամիսը լվանալ և չորացնել: Այնուհետև խորանարդաձև կտրատել և տապակել 2 ճ/գ արևածաղկի յուղով:
Խմորի վրա լցնել ելակի խյուսը և թխել 1 ժամ, 180-200 աստիճան ջեռոցում:
Վրան ջուր լցնել և դնել կրակին: Հասցնել եռման, ցածրացնել կրակը և եփել այնքան, որպեսզի բոլոր հատիկները ճաքեն և հյութ տան:
Մեկ գիշեր թողնել սառնարանում: Աղով համեմել պետք է ամենավերջում:
Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ, թխել 20-25 րոպե 180 աստիճան ջեռոցում:
Բազուկները առանձին-առանձին փաթաթել փայլաթիթեղով և 1 ժամ եփել 180 աստիճան ջեռոցում: Դրանից հետո մաքրել բազուկները և բլենդերով վերածել խյուսի: Ավելացնել շաքարավազը, 2 կիտրոնի կեղևը և 1 կիտրոնի հյութը, ինչպես նաև վանիլինը և գինին: Խառնել և եփել տաք կրակի վրա մոտ 30 րոպե:
Հավով, պանրով և արքայախնձորով աղցան:
Ձվածեղ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով:
Անանուխը լավ լվանալ, չորացնել անձեռոցիկով, լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել շաքարավազի կեսը: Ավելացնել կիտրոնաթթվի լուծույթը, զգուշությամբ խառնել և թողնել 5-6 ժամ:
Լոլիկը և պղպեղը խորանարդաձև կտրատել, բարակ շերտատել խոզապուխտը, խոշոր քերիչով քերել պանիրը:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Կեքսի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել և տեղադրել յուղաթուղթ: Կարագը հալեցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազը, կակաոն և ջուրը: Տաքացնել և դարձնել միատարր: Չեռացնել, վերցնել կրակից և սառեցնել:
Միսը շերտատել, տապակել բուսայուղով: Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, ավելացնել մսին, խառնել և տապակել:
Ծաղկակաղամբը մանրացնել, լցնել եռացող ջրի մեջ, եփել 3-4 րոպե: Այնուհետև քամել և սառեցնել:
Զովացուցիչ այս ըմպելիքի բաղադրատոմսով ինձ հետ կիսվել է ընկերներիցս մեկը, և այն դարձավ տապ ամառվա գլխավոր ձեռքբերումը: Բաղադրիչների չափաբաժինները հստակ չեն, կարող ենք յուրաքանչյուր մթերքից ավելացնել ըմպելիքին այնքան, որքան հաճելի կլինի Ձեր քիմքին:
Բրուսկետաներ՝ տոնական սեղանի համար:
Արքայախնձորով օրիգինալ նախուտեստ՝ ամառային հավաքույթների համար:
Խմոր հունցել: Գունդ ձևավորել, փաթաթել թաղանթի մեջ և 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
Աղացած մսին ավելացնել աղ և պղպղեղ, ձևավորել կոլոլակներ:
Միսը լվանալ, չորացնել, կտրատել: Քամել կիտրոնի հյութը: Վերցնել մարինադի համար նախատեսված թասը և այնտեղ լցնել բոլոր բաղադրիչները, բացի թթվասերից:
Կտրատված մրգերը լցնել մեծ ամանի մեջ, ավելացնել յոգուրտը, խառնել:
Պատրաստի բաղադրիչները լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, վրան լցնել օշարակը, եփել մոտ մեկ ժամ, ժամանակ առ ժամանակ խառնել և հեռացնել փրփուրը: Պատրաստի մուրաբայի մեջ գազարը պետք է թափանցիկ դառնա: Լցնել մուրաբան բանկաների մեջ և փակել:
Բանանը և ավոկադոն կտրատել, լցնել բլենդերի մեջ:
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ լցնել մի փոքր բուսայուղ և տաքացնել: Խոզի և հավի միսը կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ և մոտ 10 րոպե տապակել բոլոր կողմերից:
Օրեր առաջ, երբ Նյու Յորքում չէր դադարում անձրևը, իսկ Երևանում արևային եղանակ էր, հացթուխ Բենն ինձ համար բացահայտեց հացերի կախարդական աշխարհը, մենք խոսեցինք իմ սիրած հայկական լավաշի և մոտ ապագայում Հայաստան այցելելու նրա ծրագրերի մասին:
Վրացական մուրաբա՝ պատրաստված սալորից և ընկույզից
Ֆրանսիական սառը ապուր՝ խնձորով: