Ձվածեղ՝ մոցարելայով և բալզամիկ սոուսով
Բաղադրիչներ
1. Ձու – 3 հատ
2. Լորի ձու – 4 հատ
3. Մոցարելա պանիր – 100 գ
4. Չերրի լոլիկ – 7 հատ
5. Պարմեզան պանիր – 15 գ
6. Կանաչ ռեհան – 1 ճյուղ
7. Իտալական համեմունքների խառնուրդ
8. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Նախապատրաստել բաղադրիչները:
2. Ձվերը կոտրել բաժակի մեջ:
3. Աղ ցանել:
4. Համեմել սև աղացած պղպեղով:
5. Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով:
6. Պանիրն ավելացնել ձվին և լավ խառնել:
7. Լոլիկները կիսել:
8. Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել և ավելացնել 1 պտղունց խոշոր աղ:
9. Լոլիկները մի փոքր տապակել միջին կրակի վրա:
10. Ձվին ավելացնել իտալական համեմունքների խառնուրդը:
11. Խառնել:
12. Մոցարելան խորանարդաձև կտրատել:
13. Ռեհանի տերևները կտրատել:
14. Ձվային խառնուրդը լցնել լոլիկների վրա:
15. Երբ ձուն սկսի պնդանալ, ավելացնել լորի ձվերը:
16. Ավելացնել մոցարելա պանիրը:
17. Իջեցնել կրակը և ծածկել կափարիչով:
18. Երբ պանիրը հալչի, տեղավորել ափսեի մեջ:
19. Ձվածեղի վրա բալզամիկ սոուս լցնել:
20. Ավելացնել քերած պարմեզան:
21. Զարդարել ռեհանի տերևներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը