Խմոր հունցել: Գունդ ձևավորել, փաթաթել թաղանթի մեջ և 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
Աղացած մսին ավելացնել աղ և պղպղեղ, ձևավորել կոլոլակներ:
Միսը լվանալ, չորացնել, կտրատել: Քամել կիտրոնի հյութը: Վերցնել մարինադի համար նախատեսված թասը և այնտեղ լցնել բոլոր բաղադրիչները, բացի թթվասերից:
Կտրատված մրգերը լցնել մեծ ամանի մեջ, ավելացնել յոգուրտը, խառնել:
Պատրաստի բաղադրիչները լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, վրան լցնել օշարակը, եփել մոտ մեկ ժամ, ժամանակ առ ժամանակ խառնել և հեռացնել փրփուրը: Պատրաստի մուրաբայի մեջ գազարը պետք է թափանցիկ դառնա: Լցնել մուրաբան բանկաների մեջ և փակել:
Բանանը և ավոկադոն կտրատել, լցնել բլենդերի մեջ:
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ լցնել մի փոքր բուսայուղ և տաքացնել: Խոզի և հավի միսը կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ և մոտ 10 րոպե տապակել բոլոր կողմերից:
Օրեր առաջ, երբ Նյու Յորքում չէր դադարում անձրևը, իսկ Երևանում արևային եղանակ էր, հացթուխ Բենն ինձ համար բացահայտեց հացերի կախարդական աշխարհը, մենք խոսեցինք իմ սիրած հայկական լավաշի և մոտ ապագայում Հայաստան այցելելու նրա ծրագրերի մասին:
Վրացական մուրաբա՝ պատրաստված սալորից և ընկույզից
Ֆրանսիական սառը ապուր՝ խնձորով:
Անգլիական թխվածբաքլիթ պատրաստելու համար կարագը և ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել վանիլինը, թթվասերը, ալյուրը, սոդան և օսլան, խառնել և խմոր հունցել:
Ավելացնել մոտ 100 մլ սառը ջուր և խմոր հունցել: Խմորից գունդ ձևավորել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպե դնել սառնարանում:
Սոուսի համար խառնել թթվասերը և սոյայի սոուսը: Միացնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել կտրատված կանաչին և աղը: Խառնել և մատուցել:
Լոլիկների վրա դանակով խաչեր անել, վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել մի քանի րոպե:
Կաթի մնացած մասին 1 պտղունց աղ ավելացնել, լցնել նաև վանիլինը և դնել կրակին:
Տեղավորել սառցարանի մեջ, մինչև շոկոլադի սառչելը: Պահպանել սառնարանում:
Սոխի ջեմ՝ պատրաստված գարեջրով և շոկոլադով
Պարզ, բայց իդեալական նախաճաշ ամբողջ ընտանիքի համար:
1 օր անց կիտրոնը դնել կրակի վրա և եփել՝ կափարիչով ծածկելով կաթսան: Եփել, մինչև կիտրոնի կեղևի փափկելը:
Պատրաստի խմորը զգուշությամբ միացնել հարած սպիտակուցին: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, լցել յուղապատ կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
Փոքր թասի մեջ լցնել մանրացրած նուշը և կիտրոնի կեղևը, վրան այնքան ջուր լցնել, որ այն մեկ մատ բարձր լինի նուշի և կեղևի զանգվածից: Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել մոտ 45 րոպե:
Կաթից, սպիտակաձավարից, շաքարավազից և վանիլինից շիլա պատրաստել: Ավելացնել կարագ և թողնել մի փոքր սառչի: Ըստ ցանկության՝ կարելի է ավելացնել նարնջի կամ կիտրոնի կեղև:
Սալորով և շաքարավազով կաթսան դնել կրակին, ինտենսիվ խառնել, մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի, որից հետո եփել 1.5-2 ժամ ցածր կրակի վրա: Երբ ջեմը մի փոքր մգանա, ավելացնել ջրով բացած օսլան: Օսլան ավելացնելուց հետո նորից սկսել ինտենսիվ խառնել: Ջեմը օսլայով եփել ևս 10 րոպե: Այն պետք է դառնա թափանցիկ:
Սմբուկը երկարությամբ կիսել, զգույշ հեռացնել մեջտեղից փափուկ մասը, կտրատել խորանարդիկների։ Լոլիկը մանր կտրատել։ Սկզբում տապակել սմբուկի խորանարդիկները 5 րոպե, ապա ավելացնել լոլիկը, եփել մի քանի րոպե։ Ավելացնել աղը, պղպեղը, սխտորը։
Բոլորը սիրում են պանրով սենդվիչներ: Վստահաբար, մեզնից շատերն են օգտագործում արագ խորտիկի այս տարբերակը:
Յուրաքանչյուր երկիր ունի իր խոհարարական ավանդույթները: Որպես կանոն՝ տարածաշրջանային ուտեստները հիմնվում են տեղական բաղադրիչների և համեմունքների վրա, իսկ դրանց պատրաստման բաղադրատոմսերը պահպանվում են և փոխանցվում են սերնդեսերունդ:
Բաղադրատոմս ելակի սիրահարների համար:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել և եփել սպագետին: Խորանարդաձև կտրատել հավի փափկամիսը և տապակել տաք տապակի մեջ: Վրան լցնել տաքացրած կաթը և եռացնել:
Կաղապարին կարագ քսել, խմորը լցնել մեջը և թխել 40-45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Ճաշի գդալով զանգվածը շարել տապակի մեջ և տապակել 2 կողմից: Մատուցել կարտոֆիլի խյուսի հետ: