Կաթը տաքացնել միջին կրակի վրա, մինչև առաջին պղպջակների երևալը, հետո իջեցնել կրակը և ավելացնել մանրացրած շոկոլադը:
Ուտեստ՝ լատինաամերիկյան ընթրիքի համար:
Իդեալական իտալական նախաճաշ:
Սոտեյնիկի մեջ տաքացնել բուսայուղը, լցնել աղացած միսը և տապակել 5-7 րոպե: Համեմել պղպեղով, ավելացնել բանջարեղենը և սպիտակ գինին:
Ձիթայուղը և կարագը տաքացնել, ավելացնել բանջարեղենը, տապակել:
Սոուսը պատրաստելու համար խառնել և միասեռ զանգված ստանալ ձիթայուղից, մանանեխից, մեղրից, աղից և սև աղացած պղպեղից:
Թխվածքաբլիթները թխել 15-18 րոպե, նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Սեղանի վրա մի փոքր ալյուր շաղ տալ, խմորը գրտնակել, ստանալ 0.5-0.8 սմ շերտ, օղակներ ձևավորել բաժակով և շարել տապակին:
Փափկամսի վրա դանակով կտրվածք անել և բացել գրքի նման: Ծածկել սննդային թաղանթով և ծեծել:
Բաղադրատոմս, որը կերջանկացնի քաղցրի սիրահարներին:
Աշնանային լիմոնադ՝ պատրաստված կանաչ թեյով:
Եփել հավի կրծքամիսը և շամպինիոնը: Մանր կտրատել և լցնել թասի մեջ:
Սիսեռը մեկ գիշեր թրջել: Առավոտյան ջուրը թափել և սիսեռը անցկացնել մսաղացով, այնուհետև աղալ խորանարդաձև կտրատված կարտոֆիլը:
Կրծքամիսը լվանալ և մասնատել: Աղ, սև պղպեղ և կոճապղպեղ ցանել, վրան քարրի և ճզմած սխտոր քսել, ավելացնել սոյայի սոուս: Թողնել՝ մարինացվի մոտ 1 ժամ: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ավելացնել մեղրը:
Կրծքամիսը լավ լվանալ և չորացնել: Աղ և պղպեղ ցանել, վրան բուսայուղ քսել և դնել տապակի մեջ:
Բրոկկոլին եփել նախապես աղ արած, եռացող ջրում 4-5 րոպե, այնուհետև սառեցնել սառույցի մեջ:
Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցից և ավելացնել մսին: Աղ և պղպեղ ցանել:
Կարտոֆիլը մաքրել, օղակաձև բարակ շերտատել և շարել յուղած տապակին:
Աշխատնաքային օրվա լավագույն ավարտը. հաղարջով և խաղողով կոկտեյլ:
Աշնանային լավագույն ուտեստը ՝ ընտանեկան ընթրիքի համար:
Դնել կաղապարի մեջ, հետը դնել նաև կտրատված կարտոֆիլ: Եփել 40 րոպե, նախապես 130 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Լցնել բաժակների մեջ, ավելացնել մեկ շերտ կիտրոն և մի քանի խորանարդիկ սառույց:
Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել և ավելացնել 1 պտղունց խոշոր աղ:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170 աստիճան, ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և թխել ջեռոցում 25 րոպե: Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Խառնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել մայոնեզ կամ թթվասեր, ըստ ցանկության համեմել աղով և սև պղպեղով:
Աջափսանդալ՝ գաղտնի բաղադրիչով:
Սենդվիչ՝ ծովամթերքի սիրահարների համար:
Պաստան եփել, սառեցնել: Պաստային ավելացնել լոլիկները, լոլիկների հյութը և մեծ-մեծ կտրատված թունա ձուկը: Մատուցելիս կարելի է զարդարել օրեգանոյի տերևներով:
Քերած կարագը խառնել ալյուրի հետ և ձեռքերով վերածել փշուրի: Ավելացնել թթվասերը և խառնել: Խմորը վերածել գնդի: Խմորը պետք է լինի փափուկ և չկպչող: Խմորը գունդը փաթաթել սննդային թաղանթով և 1 ժամով ուղարկել սառնարան:
Հատապտղային խյուսին ավելացնել ձիթայուղ, քացախ, մեղր: Համեմել աղով և սև պղպեղով, խառնել: