Նրբահամ հավի կրծքամիս՝ պատրաստված արևելյան ձևով
Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 500 գ
2. Սոյայի սոուս – 4 ճ/գ
3. Մեղր – 2-3 ճ/գ
4. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
5. Սխտոր – 3-4 պճեղ
6. Սև աղացած պղպեղ
7. Աղացած կոճապղպեղ
8. Քարրի
Պատրաստման եղանակը
1. Կրծքամիսը լվանալ և մասնատել: Աղ, սև պղպեղ և կոճապղպեղ ցանել, վրան քարրի և ճզմած սխտոր քսել, ավելացնել սոյայի սոուս: Թողնել՝ մարինացվի մոտ 1 ժամ: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ավելացնել մեղրը:
2. Բուսայուղը և մեղրը տաքացնել, մինչև միասեռ զանգված դառնալը: Կրծքամիսը տապակել բոլոր կողմերից: Տապակելու վերջում վրան քունջութ շաղ տալ, խառնել, մի փոքր էլ տապակել և վերցնել կրակից: Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը