Բաժիններ՝

Արագ և համեղ. ինչպես պատրաստել հապալասով կարկանդակ

Բաղադրիչներ հիմքի համար

1. Հալեցրած կարագ – 150 գ

2. Շաքարավազ – 2 ճ/գ

3. Ձու – 1 հատ

4. Ալյուր – 350 գ

5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

6. Աղ – մի պտղունց

Բաղադրիչներ միջուկի համար

1. Հապալաս – 400 գ

2. Թթվասեր – 350 գ

3. Շաքարավազ – 3 ճ/գ

4. Ձու – 2 հատ

5. Վանիլին -10 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորի պատրաստման համար խառնել բոլոր բաղադրիչները. պետք է ստացվի միասեռ զանգված:

2. Ստացված խմորը ծածկել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 30-40 րոպե:

3. Միջուկի համար խառնել շաքարավազը, թթվասերը և վանիլինը:

4. Ձվերը լավ հարել և միացնել թթվասերային զանգվածին:

5. Սառած խմորը գրտնակել 5 մմ հաստությամբ:

6. Խմորը դնել թխման համար նախատեսված տապակի մեջ:

7. Թարմ հապալասը լցնել խմորի վրա: Հապալասի վրա ավելացնել նախապես պատրաստած թթվասերային զանգվածը:

8. Թխել 1 ժամ, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս