Մարինադ սխտոր՝ ձմեռվա համար
Բաղադրիչներ
1. Սխտոր – 1 կգ
2. Կարմիր բազուկ – 1 հատ
3. Աղ – 2 ճ/գ
4. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
5. Քացախ – 100 մլ
6. Սև հատիկավոր պղպեղ – 5-6 հատ
7. Մեխակ – 3-4 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Սխտորն անհրաժեշտ է մաքրել կեղևից. այն պետք է լինի մաքուր և հարթ: Բազուկը նույնպես մաքրել և կիսաօղակաձև շերտատել:
2. Թասի մեջ ջուր եռացնել և սխտորը 1 րոպեով լցնել ջրի մեջ: Հետո անմիջապես սխտորը լցնել սառը ջրի մեջ: Բազուկի հետ նույն բանն անել պետք չէ:
3. Նախապատրաստված բանջարեղենը շարել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ:
4. Մեկ լիտր ջրի մեջ ավելացնել քացախ և համեմունքներ: Դա մարինադն է, որը պետք է լցնել սխտորի վրա: Դնել այն կրակի վրա, եռացնել և դրանից հետո լցնել բանկաների մեջ: Ծածկել կափարիչներով և ևս 5 րոպե ստերիլիզացնել:
5. Դրանից հետո բանկաները փակել կափարիչներով, շրջել, փաթաթել և թողնել՝ մինչև վերջ սառչի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը