Աշունը դիմավորեք խնձորով կարկանդակներով
Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Ալյուր – 360 գ
2. Կարագ – 170 գ
3. Թթվասեր – 170 գ
4. Շաքարի փոշի – 40 գ
5. Սոդա – 1 պտղունց
6. Աղ – 1 պտղունց
Միջուկի համար՝
1. Խնձոր – 600-650 գ
2. Շաքարավազ – 3-4 ճ/գ
3. Կարագ – 20 գ
4. Դարչին
5. Ձու՝ կարդկանդակներին քսելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Խմորը պատրաստելու համար ալյուրը խառնել շաքարի փոշու, աղի և սոդայի հետ: Կարագը թաթախել ալյուրի մեջ և քերել խոշոր քերիչով:
2. Քերած կարագը խառնել ալյուրի հետ և ձեռքերով վերածել փշուրի: Ավելացնել թթվասերը և խառնել: Խմորը վերածել գնդի: Խմորը պետք է լինի փափուկ և չկպչող: Խմորը գունդը փաթաթել սննդային թաղանթով և 1 ժամով ուղարկել սառնարան:
3. Միջուկը պատրաստելու համար խնձորը մաքրել և մանր կտրատել: Կտրատված խնձորը լցնել տապակի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և կարագը: Խառնելով շոգեխաշել խնձորը, մինչև դրա փափկելը: Վերջում ավելացնել դարչինը, խառնել և թողնել, որ խնձորը սառչի:
4. Սառած խմորը կիսել: Մի կեսը գրտնակել 0.5 սմ շերտի: 8-9 սմ բաժակով շրջաններ ձևավորել: Շրջանի կեսին միջուկ տեղավորել: Նույնն անել նաև խմորի մյուս գնդի հետ:
5. Շրջաններից կարկանդակներ ձևավորել, շարել պերգամենտով պատած տապակին, ծակծկել կարկանդակները, վրան ձու քսել:
6. Թխել 25 րոպե, 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը