Ավելացնել մոտ 100 մլ սառը ջուր և խմոր հունցել: Խմորից գունդ ձևավորել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպե դնել սառնարանում:
Սոուսի համար խառնել թթվասերը և սոյայի սոուսը: Միացնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել կտրատված կանաչին և աղը: Խառնել և մատուցել:
Լոլիկների վրա դանակով խաչեր անել, վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել մի քանի րոպե:
Կաթի մնացած մասին 1 պտղունց աղ ավելացնել, լցնել նաև վանիլինը և դնել կրակին:
Տեղավորել սառցարանի մեջ, մինչև շոկոլադի սառչելը: Պահպանել սառնարանում:
Սոխի ջեմ՝ պատրաստված գարեջրով և շոկոլադով
Պարզ, բայց իդեալական նախաճաշ ամբողջ ընտանիքի համար:
1 օր անց կիտրոնը դնել կրակի վրա և եփել՝ կափարիչով ծածկելով կաթսան: Եփել, մինչև կիտրոնի կեղևի փափկելը:
Պատրաստի խմորը զգուշությամբ միացնել հարած սպիտակուցին: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, լցել յուղապատ կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
Փոքր թասի մեջ լցնել մանրացրած նուշը և կիտրոնի կեղևը, վրան այնքան ջուր լցնել, որ այն մեկ մատ բարձր լինի նուշի և կեղևի զանգվածից: Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել մոտ 45 րոպե:
Կաթից, սպիտակաձավարից, շաքարավազից և վանիլինից շիլա պատրաստել: Ավելացնել կարագ և թողնել մի փոքր սառչի: Ըստ ցանկության՝ կարելի է ավելացնել նարնջի կամ կիտրոնի կեղև:
Սալորով և շաքարավազով կաթսան դնել կրակին, ինտենսիվ խառնել, մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի, որից հետո եփել 1.5-2 ժամ ցածր կրակի վրա: Երբ ջեմը մի փոքր մգանա, ավելացնել ջրով բացած օսլան: Օսլան ավելացնելուց հետո նորից սկսել ինտենսիվ խառնել: Ջեմը օսլայով եփել ևս 10 րոպե: Այն պետք է դառնա թափանցիկ:
Սմբուկը երկարությամբ կիսել, զգույշ հեռացնել մեջտեղից փափուկ մասը, կտրատել խորանարդիկների։ Լոլիկը մանր կտրատել։ Սկզբում տապակել սմբուկի խորանարդիկները 5 րոպե, ապա ավելացնել լոլիկը, եփել մի քանի րոպե։ Ավելացնել աղը, պղպեղը, սխտորը։
Բոլորը սիրում են պանրով սենդվիչներ: Վստահաբար, մեզնից շատերն են օգտագործում արագ խորտիկի այս տարբերակը:
Յուրաքանչյուր երկիր ունի իր խոհարարական ավանդույթները: Որպես կանոն՝ տարածաշրջանային ուտեստները հիմնվում են տեղական բաղադրիչների և համեմունքների վրա, իսկ դրանց պատրաստման բաղադրատոմսերը պահպանվում են և փոխանցվում են սերնդեսերունդ:
Բաղադրատոմս ելակի սիրահարների համար:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել և եփել սպագետին: Խորանարդաձև կտրատել հավի փափկամիսը և տապակել տաք տապակի մեջ: Վրան լցնել տաքացրած կաթը և եռացնել:
Կաղապարին կարագ քսել, խմորը լցնել մեջը և թխել 40-45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Ճաշի գդալով զանգվածը շարել տապակի մեջ և տապակել 2 կողմից: Մատուցել կարտոֆիլի խյուսի հետ:
Պանիրը շերտատել 1 սմ հաստությամբ և թավալել ալյուրի մեջ: Տապակել ձիթայուղով տաք տապակի մեջ երկու կողմից:
Սունկը բարակ շերտատել: Սոխը մաքրել, մանր կտրատել: Տապակել սունկը և սոխը: Փափկամիսը շերտատել, ծեծել: Կաղապարը յուղապատել:
Սխտորը մանր կտրատել, խառնել օրեգանոյի, մանանեխի, քացախի, աղի և պղպեղի հետ: Այս բաղադրիչները հարել ձեռքի հարիչով, աստիճանաբար ավելացնել ձիթայուղը: Ստացված զանգվածը լցնել աղցանի վրա, խառնել:
Դիետիկ մենյու. շիլա՝ լավ մարսողության և իդեալական գեղեցկության համար:
Համեղագույն աղցան՝ ընդամենը 4 բաղադրիչներից:
Ավելացնել սունկը, սոխը, համեմունքները և թթվասերը: Լավ խառնել և եփել 40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Հավի միսը բարակ շերտատել և 5-10 րոպե մարինացնել լայմի հյութի մեջ, աղ և պղպեղ ցանել: Այնուհետև տապակել բուսայուղով, մինչև ոսկեգույն կեղև կապելը:
Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, շարել մրգերը և վրան լցնել խմորը:
Սխտորը և սամիթը մանր կտրատել: Մանր կտրատել նաև սոխը: Խառնել վարունգի և խնձորի հետ, կիտրոնի հյութ ավելացնել, վրան լցնել գինու քացախ և արևածաղկի յուղ, խառնել:
Ֆարշը տապակել: Այնուհետև տապակել կտրատված սոխը, ավելացնել ֆարշին: Լցնել քերած պանիրը, կտրատած կանաչիները և հում ձվերը:
Լոլիկը օղակաձև շերտատել: Տապակը տաքացնել, մի փոքր ձիթայուղ լցնել և երկու կողմից տապակել լոլիկները: