Նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել մեկ րոպե: Հետո տեղափոխել սառը ջրի մեջ և մաքրել կեղևը: 10-15 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Գետնանուշը նույնպես չորացնել ջեռոցում, մաքրել կեղևը: Նուշը և գետնանուշը աղալ բլենդերով:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թասի մեջ խառնել կաթնաշոռը, օսլան, թթվասերը, շաքարավազը և ձուն:
Երկու րոպե անց ավելացնել բրինձը, տապակել մոտ երկու րոպե: Դրանից հետո չափաբաժիններով բրնձին ավելացնել արգանակը՝ ամեն անգամ լցնելով 100-ական մլ: Յուրաքանչյուր անգամ արգանակն ավելացնել այն ժամանակ, երբ նախորդը ամբողջությամբ ներծծված է:
Կարագը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև սպիտակելը:
Խորանարդաձև կտրատել տավարի միսը և երշիկը, բուսայուղով տապակել տավարի միսը 7 րոպե, ավելացնել երշիկը և տապակել ևս 5 րոպե:
Խառնել չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, սպիտակաձավարը, կոկոսի քերուկը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, դարչինը:
Աշխարհի բազմաթիվ խոհանոցներում ամենատարածված և հին մթերքներից մեկը պանիրն է: Այս մթերքի լավագույն արտադրողներն են Ֆրանսիան, Նիդեռլանդները, Իտալիան, Մեծ Բրիտանիան, Շվեյցարիան և Գերմանիան:
«Черетто море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Սիդորովի հեղինակային «Միմոզա» աղցանը՝ ապխտած իշխանով:
Remy Kitchen Bakery ռեստորանի շեֆ-խոհարար Ռուսլան Պոլյակովի բաղադրատոմսը:
Ձվերին ավելացնել սպանախն ու մածունը, խառնել: Ավելացնել ալյուրը, աղը, սոդան, շաքարավազը:
Մեծ կաթսայի մեջ ձիթայուղով տապակել սմբուկը, սոխը, գազարը, նեխուրը, կարտոֆիլը և սխտորը: Ավելացնել քաղցր և կծու պղպեղները, շարունակել տապակել:
Սոխը և պղպեղը կտրատել, ավելացնել համեմին: Լցնել նաև սխտորը և ձիթայուղը: Բոլորը միասին հարել բլենդերով: Զանգվածը դարձնել խյուս:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170 աստիճան: Մակարոնը եփել: Կարագը հալեցնել կրակի վրա, ավելացնել ալյուրը և խառնել, մինչև ոսկեգույն դառնալը: Հետևել, որպեսզի գնդիկներ չմնան: Լցնել կաթը, խառնել, հասցնել եռման: Սոուսը պատրաստ է: Պատրաստի մակարոնը կիսել: Մի մասը տեղադրել յուղապատ տապակի մեջ:
Ալյուրը, շաքարավազը և ձիթայուղը խառնել, ավելացնել ջուր, աղ և ձու: Խմոր հունցել:
2. Խմորը թողնել, որ հանգստանա:
Ամանորյա տրամադրություն. աղի կարամելի ամենապարզ և արագ բաղադրատոմսը:
Եթե ուզում եք համեղ սուրճ պատրաստել, ապա մոռացեք ծորակի ջրի մասին: Ձեզ անհրաժեշտ է մաքուր ջուր:
1. McToast (Իտալիա) Նման է համբուրգերի երկու բուլկիների, որոնք իրար վրա են դրված հակառակ ձևով, իսկ դրանց արանքում ստանդարտ կոտլետի փոխարեն խոզապուխտ է և պանիր: 2. Veg Pizza McPuff (Հնդկաստան) Հնդկաստանում բուսակերների համար առաջարկվում է բանջարեղենային պիցցա՝ փաթաթված խողովակի նման: 3. McLobster (Կանադա) Այն ունի նույն տեսքը, ինչ հոթ-դոգը, սակայն նրբերշիկի տեղը դրանում դրված է […]
Սթեյք՝ բուսակերների համար:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխելու համար նախատեսված 24 սմ կաղապարը յուղապատել: Թասի մեջ խառնել ալյուրը, աղի, փխրեցուցչի և դարչինի հետ: Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել կարագը և շաքարավազը: Ավելացնել ձուն, կաթը, խառնել:
Կաղապարը պատել թխելու համար նախատեսված թղթով, հատակին տեղավորել լոռամիրգը, ընկույզը, վրան շաքարավազ ցանել, լցնել խմորը: Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով և 40 րոպե թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Դրանից հետո փայլաթիթեղը հանել և թխել ևս 5 րոպե:
Սմբուկները լվանալ, մաքրել, խորանարդաձև կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել կես ժամ: Հետո հեռացնել առաջացած հյութը, նորից լավ լվանալ:
Կարագը և երկու տեսակի շաքարավազները հարել: Ավելացնել ձուն, նորից հարել: Վանիլինը, սոդան և ալյուրը խառնել, ավելացնել ստացված զանգվածին: Լցնել նաև մանրացրած շոկոլադը և կրկին խառնել. պետք է ստացվի միասեռ խմոր:
Ավելացնել համեմունքները և կարտոֆիլը և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
Զանգվածին ավելացնել ալյուրը, խառնել: Առանձին պատրաստել բանանի խյուսը, խառնել հիմնական զանգվածին, ամբողջը նորից հարել: Թխել 1 ժամ, նախապես 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Չնայած նրան, որ Փարիզը ասոցացվում է բագետների և կրուասանների հետ, Ֆրանսիան գուրմանների երկիր է։ ELLE-ը ներկայացնում է ֆրանսուհիների ամենասիրելի բաղադրատոմսերից մեկը՝ եփված դդում:
Լավագույն նախաճաշը հանգստյան օրվա համար:
Թխելու համար նախատեսված կլոր կաղապարը (24 սմ) պատել մնացած կարագով, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ:
Մսի յուրաքանչյուր կտորի վրա երկու հատ չիր տեղադրել, փաթաթել ռուլետի նման, որն էլ իր հերթին՝ փաթաթել բեկոնով:
Տապակը ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել միսն ու սունկը թթվասերային սոուսում մոտ 10 րոպե: Անջատել կրակը, զարդարել կտրատված կանաչ սոխով, մատուցել:
Տաքացնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով այնքան ժամանակ, քանի դեռ զանգվածը չի սկսել պոկվել կաթսայի հատակից: Սառեցնել: