Պանիրը շերտատել 1 սմ հաստությամբ և թավալել ալյուրի մեջ: Տապակել ձիթայուղով տաք տապակի մեջ երկու կողմից:
Սունկը բարակ շերտատել: Սոխը մաքրել, մանր կտրատել: Տապակել սունկը և սոխը: Փափկամիսը շերտատել, ծեծել: Կաղապարը յուղապատել:
Սխտորը մանր կտրատել, խառնել օրեգանոյի, մանանեխի, քացախի, աղի և պղպեղի հետ: Այս բաղադրիչները հարել ձեռքի հարիչով, աստիճանաբար ավելացնել ձիթայուղը: Ստացված զանգվածը լցնել աղցանի վրա, խառնել:
Դիետիկ մենյու. շիլա՝ լավ մարսողության և իդեալական գեղեցկության համար:
Համեղագույն աղցան՝ ընդամենը 4 բաղադրիչներից:
Ավելացնել սունկը, սոխը, համեմունքները և թթվասերը: Լավ խառնել և եփել 40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Հավի միսը բարակ շերտատել և 5-10 րոպե մարինացնել լայմի հյութի մեջ, աղ և պղպեղ ցանել: Այնուհետև տապակել բուսայուղով, մինչև ոսկեգույն կեղև կապելը:
Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, շարել մրգերը և վրան լցնել խմորը:
Սխտորը և սամիթը մանր կտրատել: Մանր կտրատել նաև սոխը: Խառնել վարունգի և խնձորի հետ, կիտրոնի հյութ ավելացնել, վրան լցնել գինու քացախ և արևածաղկի յուղ, խառնել:
Ֆարշը տապակել: Այնուհետև տապակել կտրատված սոխը, ավելացնել ֆարշին: Լցնել քերած պանիրը, կտրատած կանաչիները և հում ձվերը:
Լոլիկը օղակաձև շերտատել: Տապակը տաքացնել, մի փոքր ձիթայուղ լցնել և երկու կողմից տապակել լոլիկները:
Խմոր-շերտերի համար ձուն շաքարավազի և վանիլինի և կարագի հետ հարել։ Ալյուրը, փխրեցուցիչը, կակաոն և աղը խառնել առանձին ամանի մեջ։ Կաթն ավելացնել հարած ձվի զանգվածին, հարել, ավելացնել ալյուրով զանգվածը։
Հավը՝ բասկերի բաղադրատոմսով:
Տանձի մուրաբա՝ պատրաստված տնային պայմաններում:
Բադրիջանները երկարությամբ շերտատել 1 սմ հաստությամբ, վրան քսել ձեթ, համեմել աղով երկու կողմից, դասավորել տապակի մեջ, եփել ջեռոցում 200°-ում յուրաքանչյուր երեսը՝ 5 րոպե։ Պատրաստել միջուկը։ Ծաղկակաղամբը 1/2 թ/գ ձեթով տապակել 5 րոպե միջին կրակի վրա, դնել սառնարան՝ սառի։ Սառելուց հետո ավելացնել մնացած բաղադրիչները, խառնել։ Առանձին ամանի մեջ լավ հարել սոուսի բաղադրիչները՝ մինչև դառնա միասեռ զանգված։
Դոնդողը թրջել սառը ջրի մեջ 5 րոպե։ Սերուցքը, շաքարավազը և վանիլինը եփել կաթսայի մեջ։ Թողնել եռա, ավելացնել ագար-ագարը։ Եթե օգտագործելու եք դոնդող, կրակի վրայից վերցնել, թողնել հովանա մի քանի րոպե, ավելացնել դոնդողը։
Ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը խառնել: Առանձին խառնել շաքարավազը, կարագը, ջուրը, քացախը և սուրճը: Հարել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարավազը լուծվի:
Գազարը և բազուկը մաքրել, առանձին առանձին անցկացնել մսաղացով: Կաղամբը քերել:
Հացը փոքր խորանարդիկների կտրատել, տապակել բուսայուղով, մինչև ոսկեգունի:
Լոբին խառնել, մանր կտրատված սոխի, կանաչու, ճզմած սխտորի, ձիթայուղի, կիտրոնի հյութի և կաթնաշոռային պանրի հետ:
Սոխը և սխտորը բուսայուղով տապակել: Ավելացնել լոլիկը, համեմել աղով և պղպեղով: Շոգեխաշել 2-3 րոպե: Ավելացնել չիլի պղպեղը: Շոգեխաշել 2-3 րոպե:
Թարմեցնող հատապտղային կոկտեյլ՝ գարնանային երեկույթների համար:
Թթվասերային ժելե՝ բանանով:
Սոխը և շամպինիոնները մանր կտրատել, խոզապուխտը և լոլիկները կտրատել խորանարդաձև:
Սխտորը լավ ծեծել, դարձնել խյուս: Լցնել մեծ թասի մեջ և խառնել քացախի, աղի և չիլի պղպեղի հետ: Հարելով ավելացնել ձիթայուղը:
Սունկը լվանալ և չորացնել: Զգուշությամբ հեռացնել ոտքերը: Պատրաստի սնկերը շարել յուղապատ տապակին, աղ ցանել:
Միսն աղալ և վերածել ֆարշի: Աղալ հացը: Սոխը մանր կտրատել և լցնել ֆարշի և աղացած հացի վրա: Կանաչին շատ մանր կտրատել, խառնել զանգվածին, աղ և պղպեղ ցանել, ձեռքերով հունցել մոտ 10 րոպե:
Տապակի մեջ դնել ծաղկակաղամբը, վրան լցնել ստացված թթվասերային զանգվածը և թխել 10-15 րոպե, 150 աստիճան ջեռոցում:
Ավելացնել շաքարավազը, ընկույզը, դարչինը և խառնելով եփել, մինչև շաքարավազի հալչելը:
Արքայախնձորի, նարնջի, կիվի, տանձի, խնձորի կտորներ՝ համեմված յոգուրտով: