Սոխն ու գազարը մանր կտրատեք: Հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք կարագը, լցրեք կտրտած սոխն ու գազարը: Միջին ուժգնության կրակի վրա տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Մոտ 10 րոպե:
Սոխն ու բեկոնը բարակ կտրատեք: Ոչ մեծ թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, տեղադրեք սոխն ու բեկոնը, միջին ուժգնության կրակի վրա տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը, մոտավորապես 10 րոպե:
Ձուն հարեք սովորական շաքարավազի, վանիլային շաքարավազի ու մի փոքր աղի հետ, ավելացրեք ½ բաժակ տաք ջուր և կաթի կեսը: Խառնեք:
Հավը հավասար կտորների բաժանեք: Մեծ թավայի մեջ դրեք կարագը, ապա՝ հավի կտորները, աղ ու պղպեղ արեք:
Ոսպը լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակի վրա, եռացրեք: Աղ չանեք: Ոսպը եփեք մոտ 10-50 րոպե՝ կախված նրա սորտից:
Հեռացրեք լյարդի թաղանթն ու ծորանները, փափկամիսը բարակ շերտերով կտրատեք:
Մեծ ու խորը թավայի մեջ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, բադրիջանները տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի բադրիջանները շարեք անձեռոցիկի վրա, թողեք մի քանի րոպե: Հետո հենց անձեռոցիկների վրա շարված բադրիջանների վրա աղ ու պղպեղ արեք:
Կրեմի համար կաթը եռացրեք, ավելացրեք 2 ճ/գ շաքարավազն ու ողջ վանիլային շաքարավազը՝ խառնելով այն, մինչև ներծծվի: Ավելացրեք կիտրոնի մանրացրած կեղևն ու կես թ/գ աղը: Մնացած շաքարավազի հետ հարեք ձվի 3 դեղնուցները, ավելացրեք օսլան ու խառնեք տաք կաթի հետ՝ անընդհատ խառնելով, մոտ 2-3 րոպե: Թողեք, թող հովանա:
Բադրիջանները հաստ շերտերով օղակաձև կտրատեք: Դրեք քամիչի վրա, աղ արեք, վրաները ափսե դրեք, ափսեի վրա՝ ծանր մի բան ու 30 րոպե թողեք՝ այդպես մնան: Ապա լվացեք բադրիջաններն ու չորացրեք:
Խմորի համար լայն ու խորը պնակի մեջ ջարդեք մեծ ձուն, խառնեք 2-3 ճ/գ սառը ջրի, աղացած դարչինի ու շաքարի հետ: Քիչ-քիչ ավելացնելով հալած կարագն ու ալյուրը՝ խմոր հունցեք:
Սպիտակուցներն առանձնացրեք դեղնուցներից: Դեղնուցները հարեք մեղրի հետ: Եթե մեղրը շատ խիտ է, մի քիչ տաքացրեք ջեռոցում:
Միսը միջին չափի քառակուսիների ձևով կտրատեք: Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վայրկյան մտցրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, պտղամիսը շատ մանր կտրատեք: Մանր կտրատեք նաև հազրեվարդն ու խնկածաղիկը:
Խուրմայից հեռացրեք կորիզը ու հնարավորության դեպքում՝ նաև կեղևը:
Ձվի սպիտակուցը հարեք: Աստիճանաբար, մաս-մաս ավելացրեք ընկուզեղենն ու շաքարավազը: Ավելացրեք նաև դարչինն ու վանիլային շաքարավազը:
Լվացեք մեծ կտորներով կտրտած խոզի միսը: Վրան քացախով բացած ջուր լցրեք (1/2 ճ.գ. քացախ 1 լիտր ջրին): Թողեք 12 ժամով, ամեն 3-4 ժամը մեկ փոխելով թթվաջուրը:
Սպիտակուցները հարեք, փայտե գդալով ներքևից վերև շարժումով լցրեք խմորի մեջ: Ստացված խմորը լցրեք տապակի մեջ, վրան կալկայով ծածկեք: Տապակը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում, հետո հանեք ջեռոցից, թողեք, թող հովանա:
Կաղամբի տերևները 3-4 րոպե խաշեք մեծ քանակի աղաջրի մեջ, մինչև փափկի, ապա հանեք, փռեք կտորի վրա, թող հովանան:
Լոլիկը խոշոր կտորներով կտրատեք: Կեղևը, սերմերը մաքրեք: Լոլիկները տեղադրեք տապակի վրա, վրաները աղ և 2 ճ.գ. շաքարավազ արեք: Տապակը 10 րոպեով տեղադրեք 190 աստիճան տաքության ջեռոցում: Երբ լոլիկները փափկեն, հանեք ջեռոցից, բլենդերի մեջ հարեք ու պյուրե սարքեք: Թողեք, լրիվ հովանա:
Սունկը մաքրեք, կտրատեք: Մաղադանոսը մանր կտրատեք: Սպանախը սառը ջրով լվացեք, չորացրեք, կտրատեք: Սոխը մանր կտրտեք, ձեթի մեջ 5 րոպե տապակեք, մինչև փափկի: Ավելացրեք սունկը, կրակն ուժեղացրեք, ևս 3 րոպե տապակեք:
Ձուն հարեք խորը ափսեի մեջ, աղ արեք: Մի ափսե էլ վերցրեք, մեջը լցրեք ալյուրը, էլի աղ արեք: Երրորդ ափսեի մեջ լցրեք կաթը:
Խառնեք գինին, ձիթապտղի ձեթը, սովորական և վանիլային շաքարավազները: Պնակի մեջ ավելացրեք նաև ալյուրը մի փոքր աղի ու փխրեցուցիչի հետ, խմոր հունցեք:
Ստացված զանգվածը լցրեք կարագով պատած ֆորմայի մեջ: Ֆորման տեղադրեք կիսով չափ ջուր լցրած խորը տապակի մեջ, 30-45 րոպով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Կարկանդակի պատրաստ լինելը կարող եք ստուգել փայտիկի օգնությամբ. այն մտցրեք կարկանդակի մեջ՝ եթե չոր դուրս գա, ուրեմն պատրաստ է:
Մաքրեք կարտոֆիլը, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մաքրեք ու կտրատեք սունկը: Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը:
Նուշի ալյուրը լցրեք թասի մեջ, ավելացրեք շաքարավազը (3 ճ/գ շաքարավազ պահեք), մի քիչ հարեք ձուն ու վանիլային շաքարավազը, ավելացրեք ալյուրին: Կիտրոնի կեղևը մանրացրեք, կրկին ավելացրեք նուշի ալյուրին: Խմոր հունցեք:
Միքսերի կամ շեյքերի մեջ լցրեք սուրճը, շաքարավազը, խտացրած կաթն ու 3-4 ճ/գ սենյակային ջերմաստիճանի ջուրը:
Սոուս պատրաստելու համար լոլիկների կեղևը մաքրեք, սերմերը հեռացրեք, միջուկը, սոխն ու սխտորը մանր կտրատեք:
Նրբերշիկները չոր թավայի մեջ բոլոր կողմերից տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 5-6 րոպե: Մանր կտրատեք սոխը, երեք մասի բաժանեք: Մի մասը նույն թավայի մեջ 1 ճ/գ ձեթով 4-5 րոպե տապակեք, ավելացրեք ոլոռը և 1/2 բաժակ ջուր, հասցրեք եռման աստիճանի, միջին կրակի վրա 5-10 րոպե եփեք:
Համեմը մանր կտրատեք, սխտորը մաքրեք: Հացը փոքր կտորների բաժանեք:
Սխտորը մանրացրեք, մաղադանոսի տերևները մանր կտրատեք ու ձվի, պարմեզան պանրի հետ լցրեք մսի խճողակի վրա: Հացը հանեք կաթի միջից, քամեք, ավելացրեք խճողակին և ինչպես հարկն է՝ հունցեք:
Կարտոֆիլը և սոխը քառակուսաձև կտրատեք և ձիթապտղի ձեթի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 5 րոպե տապակեք: Ապա 1/2 բաժակ եռացրած ջուր լցրեք վրան, կափարիչը փակեք, թույլ կրակի վրա 20 րոպե շոգեխաշեք: