Բաղադրիչները` • հնդկաձավար- 2 բաժակ, եփած • սոխ- 1 գլուխ, խորանարդիկների կտրատած • գունավոր պղպեղ, խերանարդիկների կտրատած- 2 հատ • գազար, խորանարդիկների կտրատած- 2 հատ • կանաչ սոխ- 1 փունջ • մաղադանոս • հավի կրծքամիս, եփած, խորանարդիկների կտրատած- 300 գրամ • ձեթ • աղ • սև պղպեղ • ուրց Պատրաստման եղանակը՝ Հնդկաձավարը նախապես խաշեք։ Սոխը, […]
Սուրճը պատրաստել 1 բաժակ ջրով, եռացնել, թողնել սառչի։ Առանձին տարայի մեջ խառնել չոր բաղադրիչները։ Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել սուրճը, ձեթն ու քացախը։
Գազարը, սոխը, նեխուրը մանր կտրատել, տապակել, թողնել սառչի։ Խառնել չամիչը, մանր կտրատած հացը, համեմել: Այնուհետև ավելացնել մանրացրած ընկույզը և ձուն՝ մի թեթև հարած:
Ընկույզով շերտի համար հարել սպիտակուցները պտղունց աղով, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազ, հարել։ Ավելացնել ընկուզեղենը, կոկոսի քերուկը, փշրած վաֆլին և զգույշ խառնել։
Բաղադրիչները` Խմորի համար` • ալյուր- 200 գ • շաքարավազ- 155 գ • ձիթայուղ- 60 մլ • թեյ 200- մլ • սոդա- 5 գրամ • քացախ- 15 մլ • դարչին- 5 գրամ • բոված գետնանուշ- 70 գրամ • աղ Միջուկի համար` • բանան- 1 հատ • մանդարին- 2 հատ • ծիրանի չիր- 60 գրամ • չամիչ- […]
Ձուն և շաքարավազը հարել՝ ուժեղ արագությամբ, ավելացնել թթվասերը, ձեթը, վանիլինը, հարել ցածր արագությամբ։ Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը, հարել ցածր արագությամբ։
Սպանախը լվանալ, խոշոր կտրատել, քամիչի մեջ ձեռքով ճզմել, որպեսզի հյութը դուրս գա, ավելացնել կտրատած կանաչին, սոխը և սխտորը։ Ձուն հարել սերուցքի հետ պատառաքաղով, ավելացնել աղ և սև պղպեղ։ Ավելացնել մանրացրած ֆետա պանիրը, խառնել։
Սուկին կտրատել մեկ բաժին կտորներով, թեթևակի «ծեծել», վրան աղ, պղպեղ անել, հարթել և խորովել ցանցի վրա:
Տաք կաթին խառնել խմորիչը, ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի 1 ձուն, 4 ճ/գ շաքարավազը, 1 ճ/գ հալած կարագը, աղը և լավ խառնել։
Բլենդերով հարել ձուն, կաթը, ջուրը և ալյուրը։ Ավելացնել հալած կարագը, լավ խառնել։ Խմորը դնել սառնարանում, որպեսզի 1 ժամ հանգստանա։
Հնդկահավի փափկամիսը խաշել, աղալ։ Սոխը և լոլիկը մանր կտրատել։ Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել ձիթայուղը, համեմել։
Խմորը բարակ բացել և փոքր քառակուսիներով կտրատել: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, մի գդալ աղ լցնել և կտրատած խմորը եփել: Եփվելուց հետո ջրքամել, լցնել ափսեի մեջ, վրան հալած յուղ լցնել և մատուցել մածունի հետ:
Սոխը տապակել, թավայից հեռացնել, նույն թավայի մեջ տապակել աղացած միսը, համեմել աղով և պղպեղներով, ապա ավելացնել սոխը և շարունակել մի քանի րոպե միասին տապակել։ Այնուհետև ավելացնել սխտորը, տապակել ևս 1-2 րոպե, ավելացնել լոլիկի սոուսի կեսից ավելին, համեմունքները։
Արևածաղկի սերմն ու գետնանուշի կեսը բովեք՝ մինչև թեթևակի ոսկեգունի, ապա բլենդերով հարեք այնքան, մինչև մածուցիկ զանգված ստանաք։
Մինչև բրնձի եփվել, չիրը կտրատեք և առատ յուղի մեջ տապակեք։ Այնուհետև վերցրեք ջեռոցի համար նախատեսված թիթեղյա խորը ամանը, որպեսզի սկսեք հավաքել փլավը։
Իշխան ձուկը աղով և պղպեղով համեմել, կարտոֆիլը մաքրել և մեջտեղից երկու կես անել։ Մեծ կաթսայի տակ դասավորել կարտոֆիլները, աղ անել, ապա դասավորել լուսնաձև կտրատած պղպեղները, իսկ վերևի շարքում դասավորել ձուկը։
Վարսակի փաթիլների վրա սառը կաթ լցնել, թողնել ուռչի։ Բանանը տրորել պատառաքաղով (բլենդերով չհարել), ավելացնել ձուն, ապա կաթով թրջած վարսակի փաթիլները, կակաոն, աղը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը, լավ խառնել։
Կարտոֆիլը համաչափ կտրատել, համեմել ձեթով և աղով և եփել նախապես 200° տաքացված ջեռոցում՝ 50-60 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնա։
Գունավոր պղպեղները, միսը կտրատել, ընկույզը մանրացնել և լցնել մեծ տարայի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել ճզմած սխտորը, համեմը, խմելին-սունելին, աղ անել, ավելացնել կիտրոնի հյութն ու ձեթը, ապա մարինացված սոխը ու լավ խառնել։
Գազարն ու սոխը ձեթով տապակել , ¼ մասն առանձնացնել։ Մնացածը խառնել եփած բրնձին։ Կաղամբը թեթև խաշել։ Փաթաթել տոլման, դասավորել կաթսայի մեջ, վրան լցնել առանձնացրած տապակած սոխն ու գազարը։
Թուզը լվանալ, կիսել 4 մասի, վրան լցնել շաքարավազ և թողնել 1 օր։ Հաջորդ օրը դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, եփել 40-50 րոպե՝ անընդհատ վրայից հավաքելով փրփուրը ։
Կարագը նախապես փափկացնել, հարել շաքարավազով, վանիլինով և թթվասերով։
Կտրտեք կանաչ սոխը, սխտորն ու կանաչին: Տրորեք այծի պանիրը, խառնեք սխտորի, սոխի ու կանաչիների հետ, աղ ու պղպեղ արեք:
Լոբին եփել։ Հորթ միսը խաշել, երկարավուն ու բարակ կտրատել: Նույն չափի երկարավուն կտրատել պղպեղներն ու վարունգը: Սոխը կտրատել, թեթևակի տապակել բուսայուղով:
Ձուն հարել, ավելացնել հանքային ջուրը, հարել, ավելացնեմ մի փոքր աղ: Վերջում ավելացնել ալյուրը և տրորել:
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացրեք մանրացրած սխտորն ու քերած կոճապղպեղը։ Այնուհետև ավելացրեք կարրիի մածուկը, եփեք ևս մեկ րոպե։
Ձուն և ձեթը խառնեք, ավելացրեք դարչինը, սպիտակ և շագանակագույն շաքարավազը և վանիլի էքստրակտը, խառնեք մինչև մասեռ զանգված ստացվի:
Սոուսը հասցրեք եռման աստիճանի, կրակն ուժեղացրեք ու անընդհատ խառնելով ևս մի քանի րոպե պատրաստեք: Ավելացրեք կտրտած սամիթը, խառնեք, թավան հանեք կրակի վրայից: Սոուսը լցրեք եփած կարտոֆիլի վրա ու լավ խառնեք: Լցրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:
Բրյուսելի կաղամբը երկու մասի բաժանեք, ավելացնել ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ, իտալական համեմունք, սխտոր և պարմեզան:
Հավի ազդրերը, կարտոֆիլը, գազարն ու սոխը լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մեղրով և սխտորով պատրաստած սոուսը, 100 գրամ ջուր և դանդաղ կրակի վրա եփել։