Ալյուրից, շաքարավազից, փափկեցրած կարագից, ձիթապտղի ձեթից, ձվից ու ձվի դեղնուցի կեսից, կիտրոնի հյութից ու մի փոքր աղից խմոր հունցեք: Խմորն արագ հունցեք, ապա փաթաթեք ու 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
Բրոկոլին, մանր կտրատած կարմիր սոխը, լոռամրգի չիրը, արևածաղկի սերմերը և մանրացված բեկոնը (եթե օգտագործում եք) խառնեք։
Տավարի միսը համեմել աղով և պղպեղով։ Խոզապուխտը կտրատել, տապակել, հանել թավայից և նույն յուղի մեջ տապակել միսը: Միսը նույնպես հանել տապակից և նույն թավայի մեջ տապակել ավելացնել սոխը, գազարն ու նեխուրը և եփել մինչև փափկի, մոտ 7-10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել սխտոր, կարմիր պղպեղի փաթիլները և շարունակեք եփել ևս 1-2 րոպե: Ավելացնել արգանակը, մանրացված լոլիկը, ուրցը, խնկունին, իտալական համեմունքները, դափնու տերևները և բեկոնը։ Լավ խառնեք և ավելացրեք տապակած միսը։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 400°F (200°C): Ջեռոցի համար նախատեսված խորը ամանի մեջ լցնել լոլիկը՝ մեջտեղից կիսած, նախապես թրջած և եփած սիսեռը, ճզմած սխտորը, օրեգանոն, կարմիր պղպեղի փաթիլները, աղը և պղպեղը։ Հավասարաչափ տարածել և վրան ձիթապտղի ձեթ շաղ տալ։
Բուսայուղը տաքացրեք մեծ, հաստ հատակով տապակի մեջ միջին ջերմության վրա: Ափսեի մեջ հարել ձուն և թանը, ավելացնել աղ և պղպեղ։
Ձուն, մածունը, ձեթը լավ խառնել, ավելացնել մանր խորանարդներով կտրատած սոխը, պղպեղը, ավելացնել կարմիր պղպեղը, պանիրը։
Խոզապուխտը, կանաչ լոբին, կարտոֆիլը, սոխը կտրատեք, սխտորը ճզմեք և լցրեք կաթսայի մեջ:
Բուսայուղի մեջ տապակեք սոխը, սխտորը և կոճապղպեղը, մոտ 3 րոպե, մինչև սոխը փափկի և համերը միախառնվեն։
Աղացած միսը տապակել միջին բարձրության կրակի վրա՝ մինչև եփվի: Ավելացնել սխտորը և շարունակել տապակել մոտ 5 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել ջուրը, տոմատը, լոլիկը, դափնու տերևը, սոյայի սոուսը և աղ անել, խառնել: Փակ վիճակում եփեք 15-20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ միջին բարձրության կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացնել նախապես շոգեխաշած միսը և համեմել՝ (սոխի փոշի, սխտորի փոշի, աղ և պղպեղ): Տապակել 3-5 րոպե, մինչև տավարի միսը տապակվի բոլոր կողմերից:
Լոբին քամեք, հյութը լցրեք առանձին տարայի մեջ և մի կողմ դրեք։ Սոխը և սխտորը մանր կտրատեք և բուսայուղով տապակեք։ Ավելացրեք լոլիկը՝ հյութի հետ միասին, միաժամանակ լցրեք նաև լոբուց առանձնացրած հեղուկը: Թողեք եփվի 20 րոպե, որպեսզի թանձրանա։
Սաղմոնը աղ ու սև պղպեղով համեմել, բուսայուղի մեջ երկու կողմից տապակել, կափարիչը փակել, որպեսզի նաև եփվի։ Այնուհետև թավայից հանել ձուկը, և նույն բուսայուղի վրա ավելացնել կարագը, մանր կտրատած սխտորն ու սոխը։ Սոխեռածին ավելացնել կես սուրճի բաժակ սպիտակ գինի կամ ջուր, եռալուց հետո ավելացնել մանր կտրատած լոլիկի չիրը, ապա՝ սերուցքը, աղ ու սև պղպել անել։
Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, խառնել բուսայուղի հետ։ Գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, գազարի հետ միասին լցնել տաքացած բուսայուղի ու կարագի վրա։ Այնուհետև ավելացնել աղացած միսը և տապակել միջին ջերմության վրա։ Միսը տապակվելուց հետո ավելացնել լոլիկի հյութ, խառնել։
Ձեթով սոխեռած անել, ավելացնել ջուր և խոշոր կտրատած եղինջը: Թողնել 3 րոպե եռա:
Բրոկոլին եռացող ջրում մոտ 1 րոպե թողնելուց հետո դրեք սառը ջրի մեջ, որպեսզի գույնը պահպանվի։
Լոբին եփել, աղ անել, այնուհետև կտրատել շերտերով: Սուլուգունի պանիրը մանրացնել, ձուն և սոխը կտրատել: Բոլոր բաղադրիչները խառնել և ավելացնել թթվասեր:
Նախապես լվացած եղինջը լավ տրորեք ձեռնոցներով, որպեսզի չծակծկի: Ցանկության դեպքում կարող եք թևթևակի շոգեհարել՝ 1-2 րոպե թողնելով թույլ աղաջրով եռացրած ջրի մեջ։
Ոչխարի միսը լվանալ, կտրատել, դնել կավե կճուճի մեջ, վրան սառը ջուր լցնել, փակել և դնել թոնիրը։ Միսը եփվելուց հետո հանել կճուճից, ոսկրազատել, նորից լցնել կճուճի մեջ, ավելացնել հալած յուղը, կորկոտը, աղ անել, խառնել, փակել, նորից իջեցնել թոնիրը:
Սպանախը թեթև խաշել, ջրքամել, կտրատել, ավելացնել կտրատած սոխն ու սխտորը, ընկույզը, 80 գ քերած պանիրը, համեմել աղով, պղպեղով և մշընկույզով:
Ոչխարի կամ հավի միսը տապակել, դնել խորը կաթսայի մեջ։ Սոխեռած անել, ավելացնել մանր կտրատած նեխուրը, աղ, պղպեղ անել և վրան տաք ջուր լցնել, որպեսզի մթերքը ծածկվի:
Ոչխարի միսը մանր կտրատել և յուղով տապակել: Ավելացնել մանր կտրատած սոխը և շարունակել տապակել՝ մինչև սոխի պատրաստ լինելը։ Այնուհետև ավելացնել աղ, պղպեղ, խոշոր կտրատած սպանախը։ Վրան եռման ջուր լցնել այնքան, որ մթերքը ծածկվի։ Հենց ոչխարի միսը եփվի, կարող եք մատուցել։
Ընկույզը մանր կտրատել։ Խնձորի կեղևը և միջուկ մաքրել, բարակ կտրատել։ Գազարը մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով: Այս ամենը խառնել, վրան կիտրոնի հյութ, թթվասեր, աղ և պղպեղ ավելացնել։
Հավի դոշը և կտրատած շամպինիոնները եփել։ Մանր կտրատել և լցնել թասի մեջ։ Ավելացնել եգիպտացորենը, չորահացը և մանր կտրատած լոլիկները։
Տավարի լեզուն լավ լվանալ, վրայի շերտը հեռացնել, կաթսայի մեջ եռացրած ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերևներն ու սև պղպեղը, եփել՝ ընթացքում աղ անել:
Հավի միսը կտրատել, ալյուրով շաղախել, ավելացնել 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս և թեյի գդալ կունջութի ձեթ։ Խառնել, որպեսզի հավի միսն ամբողջովությամբ պատվի ալյուրով։
Ոչխարի միսը կտրատել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։ Սոխեռած անել։ Նեխուրը երկարությամբ կտրատել։
Մսի կտորները համեմել աղով և պղպեղով: Գազարը, նեխուրը, սոխը, սխտորը աղալ և տապակել ձիթայուղով և կարագով, ավելացնել միսը, եղեսպակը:
Միսը լվացեք և չորացրեք, վրայի թաղանթը և ոչ պետքական ճարպը հեռացրեք: Համեմունքները խառնեք տարայի մեջ, լավ քսեք մսի վրա:
Միսը լվանալ, հեռացնել ճարպերը և վրայի թաղանթը: Այնուհետև կտրատել, համեմել աղով, թաթախել ալյուրի մեջ, որից հետո ուժեղ կրակի վրա բուսայուղով տապակել այնքան, մինչև մսի կտորները 2 կողմից կարմրեն։ Այնուհետև շարել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել դափնու տերևները, սխտորը, ծիտրոնը, բահարը, անիսոնի սերմերը, սև պղպեղը, մեխակը, վրան լցնել գինին կամ քացախով ջուրը և ցածր կրակի վրա եփել 1,5 ժամ:
Միսը մանր կտրատել, լցնել կարագով պատված թավայի մեջ, աղ ու պղպեղ անել: