Բազուկն ու տավարի փափկամիսը 1-1,5 ժամ եփեք, գազարը՝ 20-25 րոպե: Հովացրեք:
Ոսկորները լցրեք ջրով լցված կաթսայի մեջ: Եռացրեք, 5 րոպե եփեք: Եռացրած ջուրը թափեք, ոսկորները և կաթսան լվացեք:
Պնդուկը լցրեք տապակի մեջ, 15 րոպե տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս ջեռոցի մեջ, որպեսզի բովվի: Ջեռոցից հանելուց հետո այն փռեք կոշտ կտորի վրա, տրորեք պնդուկները, որպեսզի կեղևը մաքրվի:
Սոխը մանր կտրատեք և տապակեք բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։ Ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնեք։
Նարինջները տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, վրան շարեք օղակաձև կտրտած սոխը ու վրան լցրեք ձեթի ու համեմունքների խառնուրդը: 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում ու մատուցեք:
Միսը տապակելուց հետո նույն թավայի մեջ ձեթ ավելացրեք, լցրեք կտրտած սոխը, 3 րոպե տապակեք, միսը նորից լցրեք թավայի մեջ, ավելացրեք տաք արգանակը, հասցրեք եռման աստիճանի: 40 րոպե թույլ կրակի վրա շոգեխաշեք:
Լոլիկները դրեք եռման, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևը մաքրեք, միջուկը կտրատեք:
Խմորի համար ալյուրը լցրեք պնակի մեջ կամ սեղանին ալյուրով բլուր սարքեք, վրան աղ արեք: Խմորիչը լուծեք 1/2 բաժակ տաք ջրի մեջ (38-40 աստիճան ցելսիուս): Խմորիչով ջուրը լցրեք ալյուրի վրա, խմոր հունցեք՝ անհրաժեշտության դեպքում տաք ջուր ավելացնելով:
Խոշոր քերիչով քերեք մոցարելա պանիրը: Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, լցրեք քերած պանիրը, սպասեք, մինչև այն հալվի:
Ձուն շաքարավազի ու վանիլային շաքարի հետ հարեք: Պնդուկը կամ նուշը մանր կտրատեք:
Մաքրած կարտոֆիլը բարակ շերտերով կտրատեք: Լոլիկների վրա դանակով խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք եռացրած ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևը, սերմերն ու հեղուկը հեռացրեք: Միջուկը կտրատեք: Տաքդեղները մաքրեք սերմերից, բարակ շերտերով կտրատեք: Մաքրած սոխը մանրացրեք:
Բաղադրիչները՝ 1 ճուտ՝ 1,2 կգ քաշով 300 գ լոլիկ 1/2 բաժակ սպիտակ չոր գինի 2 պճեղ սխտոր փոքր փունջ մաղադանոս 1 փունջ հազրեվարդ 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ աղ աղացած սև պղպեղ Աղցանի համար 3 դդմիկ կամ ցուկինի 1 փոքր փունջ ռուկոլա 2 պճեղ սխտոր 6 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ 3 ճ/գ գինու քացախ աղ Պատրաստման եղանակը […]
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ 2-3 ճ/գ ձեթ լցրեք ու տեղադրեք ճագարի բդիկները: Մանր կտորներով կտրտեք բեկոնը, ավելացրեք ճագարին: Սոխը կտրատեք բարակ օղակների ձևով ու ավելացրեք ճագարին:
Նարինջը կեղևահանեք ու շերտ-շերտ կտրատեք:
Խնձորն ու տանձը կեղևահանեք, մաքրեք սերմերից, պտղամիսը կտրտեք: Կտրտած միրգը լցրեք պնակի մեջ, վրան լցրեք ռոմը և 1/2 բաժակ շաքարավազը: Պնակը ծածկեք, թողեք 1 ժամ: Թխվածքաբլիթները փշրեք:
Հավի բդիկները երկու մասի բաժանեք, տեղադրեք պլաստիկե կոնտեյների մեջ, վրան լցրեք մարինադը, խառնեք, կափարիչը փակեք, 24 ժամով տեղադրեք սառնարանում, ժամանակ առ ժամանակ այն դուրս հանեք ու թափ տվեք:
Բրինձն աղաջրի մեջ լցրեք, ուժեղ կրակի վրա 12-15 րոպե եփեք, համարյա մինչև պատրաստ լինելը: Լցրեք ցանցի վրա, վրան սառը ջուր լցրեք:
Չերրի լոլիկները չորս մասի բաժանեք, ռեհանի ճյուղերը ձեռքով մասնատեք կամ հենց այդպես մեծ ճյուղերով էլ թողեք (ցողունները բոլոր դեպքերում հեռացրեք), ավելացրեք մոցարելան, աղ ու պղպեղ արեք, լցրեք ձեթն ու խառնեք:
Կարտոֆիլի պյուրեին ավելացրեք ալյուրը, թթխմորն ու աղը, սկսեք խմոր հունցել՝ աստիճանաբար ավելացնելով կարտոֆիլի տաք ջուրը (մոտ 40 աստիճան ցելսիուս տաքության): Խմորը ծածկեք սրբիչով, 1 ժամ թողեք տաք տեղում՝ բարձրանա:
Կարտոֆիլն ու բազուկը կեղևով լվացեք: Տարբեր կաթսաներում եփեք բանջարեղենը՝ կարտոֆիլը 25-30 րոպե, իսկ բազուկը 40-50 րոպե:
Բադրիջանները մաքրեք, 1 սմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք: Բադրիջանի օղակների վրա աղ արեք, թողեք 30 րոպե, մինչև շագանակագույն երանգ ստանա:
Խճողակը համեմեք աղով և պղպեղների 3 տեսակներով՝ պապրիկայով, կարմիր պղպեղի փշուրներով ու աղացած սև պղպեղով: Ավելացրեք 1 բաժակ գազավորված ջուրը: 10 րոպե լավ խառնեք: Արդյունքում խճողակը պետք է մի փոքր ջրիկ ստացվի:
Շատ մեծ կաթսայի մեջ տեղադրեք հավը, հորթի միսն ու խոզի միսը: Սառը ջուր լցրեք այնպես, որ կաթսայի պարունակությունը ծածկվի և 4 սմ էլ ավել լինի: Միջին կրակի վրա եռացրեք, փրփուրը հեռացրեք:
Խմորիչը լուծեք 1,5 բաժակ տաք (38-40 աստիճան ցելսիուս) ջրի մեջ, 10 րոպե թողեք: Ապա խառնեք ալյուրի կեսի հետ, ծածկեք սրբիչով, 2 ժամ թողեք, թող խմորը բարձրանա:
Հացը մասնատեք, 5-7 րոպեով դրեք սառը ջրով պնակի մեջ: Հետո քամեք, խոշոր կտորներով կտրատեք: Հացի կտորները տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, որով պետք է մատուցեք աղցանը:
Ճագարը ոչ մեծ կտորների բաժանեք, թաթախեք ալյուրի մեջ: Հաստ հատակով խորը կաթսայի մեջ լցրեք կարագի ու ձիթապտղի ձեթի խառնուրդը, դրեք կրակին, ճագարի կտորները բոլոր կողմից լավ տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
6 մեծ գլուխ սոխերը մաքրեք կեղևից: Սոխերի վրա վերևից դանակով ուղղահայաց կտրվածք արեք, որպեսզի հետո առանց դժվարության շերտերի բաժանեք, ապա 10 րոպեով տեղադրեք եռացող ջրի մեջ: Հետո հանեք ջրից, թողեք հովանան:
Տաքդեղները մաքրեք սերմերից, խորանարդաձև կտրատեք: Նույն ձևով կտրատեք նաև դդմիկն ու բադրիջանը (կարող եք դրանք մաքրել կեղևից կամ թողնել կեղևով՝ ըստ ճաշակի):
Բրինձը 10-15 րոպե աղաջրի մեջ եփեք, համարյա մինչև պատրաստ լինելը: Ջուրը համարյա մինչև վերջ քամեք (հատակին մի փոքր ջուր թողեք):
Դդմիկները շատ բարակ օղակների ձևով կտրատեք, վրան աղ արեք ու թողեք 1 ժամ: 1 ժամ հետո դդմիկները ջրով ցայեք ու քամեք: