Միսը հավասարաչափ կտրատել, վրան յուղ քսել և տապակել, ընթացքում՝ աղ անել:
Սոխը կտրատել, ավելացնել մսին։ Այուհետև ավելացնել ձուն, կանաչին և լավ խառնել: Պատրաստել գնդիկներ: Սունկը կտրատել շերտերի, տապակել կարագի մեջ, համեմել աղով, կանաչիով և պղպեղով:
Տավարի միսը լավ լվանալ, հեռացնել ջիլերը, կտրատել և աղալ սոխի, սխտորի և կանաչիների հետ, վերջում աղալ լավաշը։
Խոզի ֆիլեն մեդալյոնի տեսքով կտրատել, թեթևակի ծեծել և տապակի մեջ յուղով տապակել: Այնուհետև համեմել և դնել տաք տեղում:
Առանց կեղևի բատոն հացը մի քանի մասի բաժանեք ու 5-10 րոպե թրջեք կաթի մեջ:
Տապակել ընկույզը չոր տապակի մեջ՝ անընդհատ խառնելով 2-3 րոպե։ Այնուհետև շատ մանր կտրատել կամ բլենդերի մեջ մանրացնել։
Բաղադրամասեր՝ Տավարի լյարդ – 500 գր սերուցքային կարագ – 200-250 գր գազար – 1 հատ դափնու տերև – 2 հատ բահար – 3-4 հատ սոխ – 1 հատմաղադ անոս – 1 փունջ սխտոր- 1 պճեղ աղ, աղացած սև պղպեղ, ընկուզ՝ ըստ ճաշակի: Պատրաստման եղանակը՝ Լյարդը մաքրել, լվանալ, կտրատել փոքր կտորների։ Գազարը և սոխը բարակ կտրատել […]
Սոխը մանրացնել և յուղի մեջ տապակել, ավելացնել բրինձը, ապա գինին:
Մի քիչ ձեթով մանրացված դդմիկը շոգեխաշեք, աառչելուց հետո հարիչով խյուս պատրաստեք, ավելացրեք մածունն ու թահինը։ Այնուհետև ավելացրեք ապա մանրացված կանաչին, համեմեք և մատուցեք:
Սպանախ լավ լվանալ, թողնել, որ ջուրը քամվի, հեռացբել հաստ ցողունները։ Մաքրել սխտորը և կտրատել բարակ շերտերով:
Սոխը մանր կտրատել, լոլիկը կեղևահանել և պատառաքաղով տրորել:
Ձուն եփել և քերել քերիչով։ Առաջին շերտը դնել քերած ձուն, քսել մայոնեզի բարակ շերտ։ Ձեթի մեջից հանել շպրոտը և պատառաքաղով տրորել։ Հաջորդ շերտը ձևավորել շպրոտով, վրան քսել մայոնեզի բարակ շերտ։
Կաղամբը կտրատել, լցնել մեծ ամանի մեջ։ Պղպեղը, վարունգը և խոզապուխտը խորանարդաձև կտրատել և ավելացնել կաղամբին։
Բաժակի մեջ խառնեք սոյայի սոուսը, խնձորի քացախը, ձիթապտղի յուղը, շագանակագույն շաքարավազը, պղպեղը, մաղադանոսը (նուրբ թակած), սխտորը (մանր կտրատած):
Խորը թասի մեջ 1 բաժակ գոլ ջուր լցրեք, 2 թ/գ չոր խմորիչ և մի պտղունց շաքարավազ:
Հացի միջուկը հանել, տապակը տաքացնել, մի քիչ բուսայուղ լցնել ու հացը տապակել երկու կողմից 20-30 վայրկյան։ Խոզապուխտը կտրատեք փոքր խորանարդների:
Լոբին լվանալ աղաջրով և թրջել ջրի մեջ մեկ գիշեր կամ 4-5 ժամ։
Լոբին մաքրել, լվանալ և լցնել սառը ջրով լի կաթսայի մեջ։ Եփեք 10 րոպե։
Կարտոֆիլը օղակաձև կտրատեք: Սոխը օղակաձև կտրատեք ու չորս մասի բաժանեք: Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք:
Անանասի հյութը խառնեք շաքարավազի, սոյայի սոուսի, կետչուպի, սխտորի ու կոճապղպեղի փոշու հետ:
Հավի կրծքամիսը եռացնել աղաջրի մեջ, սառեցնել և մանրացնել։ Վարունգը կտրատել կիսաշրջանաձև։
Կարտոֆիլը կեղևով եփել ցածր կրակի վրա: Սոխը բարակ կտրատել:
Լոլիկի սերմերը հեռացրեք, պտղամիսը միջին չափի կտորներով կտրատեք: Սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը դանակով ճզմեք:
Դդմիկները լվացեք ու 3-4 սմ բարձրությամբ մասերի բաժանեք: Գդալով կամ պատառաքաղով հեռացրեք դդմիկների պտղամիսը՝ թողնելով «հատակը»: Պտղամիսը թողեք միջուկի համար:
Միսը միջին չափի կտորներով կտրատեք: Սոխը օղակաձև կտրատեք ու օղակները քառատեք:
Ժելատինը թրջեք վեցապատիկ ավել սառը ջրի մեջ և թողեք փքվի: Ավելորդ հեղուկը հեռացրեք:
Ձվերը եփեք, մաքրեք, ոչ մեծ կտորներով կտրատեք: Փոքր կտորներով կտրատեք նաև կորնիշոններն ու խնձորը: Սոխն ու կանաչին մանր կտրատեք:
Բողկը, վարունգը, լոլիկները ու մանուշակագույն սոխը կտրատեք: Գազարը քերիչով անցկացրեք:
Բազուկը մոտ 2 ժամ եփեք: Հովացրեք ու մաքրեք:
Սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը ճզմեք: Կոճապղպեղը մանր քերեք (1-1,5 թ.գ. քերած կոճապղպեղը բավարար է):