Ձուն եռալուց հետո 9-10 րոպե եփեք, հովացրեք, մաքրեք:
Հնդկահավը համեմել աղով և սև պղպեղով ինչպես դրսից, այնպես էլ ներսից։ Դնել տապակի մեջ մեջքի վրա, թևերի սուր մասերը մտցնել մարմնի տակ։
Խմորի բոլոր բաղադրիչները խառնել, հունցել։ Խմորից գնդիկներ պատրաստել, տեղադրել հատուկ սարքի մեջ, թխել։ Կիսագնդերը լցոնել կրեմով, վրաբ ընկույզ դնել և կպցնել միմյանց։
Թավայի մեջ լցրեք լվացած բրինձը: Ավելացրեք ջուրն ու կաթի կեսը: Թավան կափարիչով ծածկեք, միջին ուժգնության կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի:
Մաքրած գազարը 20-25 րոպե եփեք: Հովացրեք: Քերիչով քերեք: Խառնեք սպիտակաձավարի հետ ու 30 րոպե թողեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում:
Բազուկը 1,5-2 ժամ եփեք: Հովացրեք, մաքրեք ու քերիչով քերեք:
Միջին ուժգնության կրակի վրա տեղադրած թավայի մեջ հալեցրեք կարագը: Ավելացրեք ալյուրն ու 1 րոպե խառնելով տաքացրեք:
Թավային յուղ քսեք ու նրբաբլիթները երկու կողմից տապակեք:
Հարել ձուն, ավելացնել վանիլինը և նարնջի հյութը և խառնել։ Մեծ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, սոդան, աղը և նարնջի կեղևը։ Մանր կտրատել սառեցրած կարագը և ավելացնել ալյուրով զանգվածին, պատառաքաղով կամ ձեռքով տրորել։
Կտրտեք կանաչ սոխը, սխտորն ու կանաչին: Տրորեք այծի պանիրը, խառնեք սխտորի, սոխի ու կանաչիների հետ, աղ ու պղպեղ արեք:
Լավ լվացեք ու չորացրեք կարտոֆիլը: Միջին ուժգնության կրակի վրա մեծ թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը: Կարտոֆիլը մեկ շերտով շարեք թավայի մեջ: 20 րոպե տապակեք: Յուրաքանչյուր 5 րոպեն մեկ թավան թափ տվեք, որպեսզի կարտոֆիլը հավասարաչափ տապակվի:
Նեխուրը լավ լվացեք, տերևները հեռացրեք, ցողունների չոր հատվածները հեռացրեք, հարթեցրեք: Ցողունները մոտ 3 սմ երկարությամբ կտրատեք, լցրեք փակվող տարայի մեջ:
Բազուկը խաշել, քերել։ Աղցանի մնացած բաղադրիչներն ավելացնել բազուկին, խառնել։ Զարդարել ընկույզով և մաղադանոսով, մատուցել։
Եթե ցանկանում եք ձուկը տապակել կամ ձկան ֆարշ պատրաստել, ապա պետք է օգտագործել միայն բուսական յուղ:
Կարագն ու ձուն մի քանի ժամով թողեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում:
Ստացված զանգվածից ձողիկներ ձևավորել, նախ թաթախել հարած ձվի, այնուհետև՝ պաքսիմատի հետ:
Երկու կողմից ձուկը տապակելուց հետո տապակը վերցնել կրակի վրայից, լցնել 200-300 մլ ջուր: Այնուհետև թափել ջուրը:
Ձուկը լվանալ, գլուխն առանձնացնել, իսկ մնացած մասը բաժանել 4 մասի և աղ անել։
Scrocchiarella-ի շեֆ-խոհարար Ալեսսիո Ջինիի բաղադրատոմսը կապահովի էներգիայով ողջ օրվա ընթացքում:
Խառնել աղցանի և սոուսի բաղադրիչները և մատուցել։
Տաք ջրի կամ կաթի մեջ մի քանի ժամ թրջեք մի կտոր կովի բրինզա պանիր, այնուհետև տրորեք փայտե գդալով, իսկ մատուցելուց առաջ ավելացրեք մանրած ընկույզ։ Այս աղցանը լավ է մատուցել սպիտակ գինու կամ վերմուտի հետ։
Հավի կրծքամիսը 20-25 րոպե եփեք: Ձուն 10 րոպե եփեք: Հովացրեք:
Խոզապուխտը, նեխուրը, ձուն ու թթու վարունգը համաչափ խորանարդների ձևով կտրատեք: Կտրտած բաղադրիչները լավ խառնեք մայոնեզի հետ:
Կարտոֆիլները հատ-հատ փաթաթեք փայլաթիթեղով, 45 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Ծաղկակաղամբը լցրեք ստացված հեղուկ խմորի մեջ ու խառնեք, որ ամբողջությամբ դրանով պատվեն: Խմորով պատված ծաղկակաղամբը մեկ շերտով շարեք փայլաթիթեղով պատված ու կարագ քսած տապակի մեջ:
Ձվերը մոտ 10 րոպե եփեք, հովացրեք, մաքրեք, կիսեք, դեղնուցները հանեք:
Լոլիկն ու սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք: Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք:
1 լիտր ջուրը եռացրեք, եռալուն պես մանրացրած ցորենը լցրեք ջրի մեջ և խառնեք։ Փրփուր հեռացրեք, թողեք թույլ կրակի վրա եփվի։ Ավելացնել աղը։
Ձուն ու կարտոֆիլը մաքրեք և խոշոր կտորներով կտրատեք, իսկ խոզապուխտը՝ փոքր կտորներով: Կտրատեք կանաչ սոխը:
Բազուկն ու տավարի փափկամիսը 1-1,5 ժամ եփեք, գազարը՝ 20-25 րոպե: Հովացրեք: