Կարտոֆիլը համաչափ կտրատել, համեմել ձեթով և աղով և եփել նախապես 200° տաքացված ջեռոցում՝ 50-60 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնա։
Գունավոր պղպեղները, միսը կտրատել, ընկույզը մանրացնել և լցնել մեծ տարայի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել ճզմած սխտորը, համեմը, խմելին-սունելին, աղ անել, ավելացնել կիտրոնի հյութն ու ձեթը, ապա մարինացված սոխը ու լավ խառնել։
Գազարն ու սոխը ձեթով տապակել , ¼ մասն առանձնացնել։ Մնացածը խառնել եփած բրնձին։ Կաղամբը թեթև խաշել։ Փաթաթել տոլման, դասավորել կաթսայի մեջ, վրան լցնել առանձնացրած տապակած սոխն ու գազարը։
Թուզը լվանալ, կիսել 4 մասի, վրան լցնել շաքարավազ և թողնել 1 օր։ Հաջորդ օրը դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, եփել 40-50 րոպե՝ անընդհատ վրայից հավաքելով փրփուրը ։
Կարագը նախապես փափկացնել, հարել շաքարավազով, վանիլինով և թթվասերով։
Կտրտեք կանաչ սոխը, սխտորն ու կանաչին: Տրորեք այծի պանիրը, խառնեք սխտորի, սոխի ու կանաչիների հետ, աղ ու պղպեղ արեք:
Լոբին եփել։ Հորթ միսը խաշել, երկարավուն ու բարակ կտրատել: Նույն չափի երկարավուն կտրատել պղպեղներն ու վարունգը: Սոխը կտրատել, թեթևակի տապակել բուսայուղով:
Ձուն հարել, ավելացնել հանքային ջուրը, հարել, ավելացնեմ մի փոքր աղ: Վերջում ավելացնել ալյուրը և տրորել:
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացրեք մանրացրած սխտորն ու քերած կոճապղպեղը։ Այնուհետև ավելացրեք կարրիի մածուկը, եփեք ևս մեկ րոպե։
Ձուն և ձեթը խառնեք, ավելացրեք դարչինը, սպիտակ և շագանակագույն շաքարավազը և վանիլի էքստրակտը, խառնեք մինչև մասեռ զանգված ստացվի:
Սոուսը հասցրեք եռման աստիճանի, կրակն ուժեղացրեք ու անընդհատ խառնելով ևս մի քանի րոպե պատրաստեք: Ավելացրեք կտրտած սամիթը, խառնեք, թավան հանեք կրակի վրայից: Սոուսը լցրեք եփած կարտոֆիլի վրա ու լավ խառնեք: Լցրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:
Բրյուսելի կաղամբը երկու մասի բաժանեք, ավելացնել ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ, իտալական համեմունք, սխտոր և պարմեզան:
Հավի ազդրերը, կարտոֆիլը, գազարն ու սոխը լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մեղրով և սխտորով պատրաստած սոուսը, 100 գրամ ջուր և դանդաղ կրակի վրա եփել։
Սաղմոնը լվանալ և չորացնել: Ծնեբեկից հեռացրեք չոր ծայրերը:
Ալյուրից, շաքարավազից, փափկեցրած կարագից, ձիթապտղի ձեթից, ձվից ու ձվի դեղնուցի կեսից, կիտրոնի հյութից ու մի փոքր աղից խմոր հունցեք: Խմորն արագ հունցեք, ապա փաթաթեք ու 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
Բրոկոլին, մանր կտրատած կարմիր սոխը, լոռամրգի չիրը, արևածաղկի սերմերը և մանրացված բեկոնը (եթե օգտագործում եք) խառնեք։
Տավարի միսը համեմել աղով և պղպեղով։ Խոզապուխտը կտրատել, տապակել, հանել թավայից և նույն յուղի մեջ տապակել միսը: Միսը նույնպես հանել տապակից և նույն թավայի մեջ տապակել ավելացնել սոխը, գազարն ու նեխուրը և եփել մինչև փափկի, մոտ 7-10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել սխտոր, կարմիր պղպեղի փաթիլները և շարունակեք եփել ևս 1-2 րոպե: Ավելացնել արգանակը, մանրացված լոլիկը, ուրցը, խնկունին, իտալական համեմունքները, դափնու տերևները և բեկոնը։ Լավ խառնեք և ավելացրեք տապակած միսը։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 400°F (200°C): Ջեռոցի համար նախատեսված խորը ամանի մեջ լցնել լոլիկը՝ մեջտեղից կիսած, նախապես թրջած և եփած սիսեռը, ճզմած սխտորը, օրեգանոն, կարմիր պղպեղի փաթիլները, աղը և պղպեղը։ Հավասարաչափ տարածել և վրան ձիթապտղի ձեթ շաղ տալ։
Բուսայուղը տաքացրեք մեծ, հաստ հատակով տապակի մեջ միջին ջերմության վրա: Ափսեի մեջ հարել ձուն և թանը, ավելացնել աղ և պղպեղ։
Ձուն, մածունը, ձեթը լավ խառնել, ավելացնել մանր խորանարդներով կտրատած սոխը, պղպեղը, ավելացնել կարմիր պղպեղը, պանիրը։
Խոզապուխտը, կանաչ լոբին, կարտոֆիլը, սոխը կտրատեք, սխտորը ճզմեք և լցրեք կաթսայի մեջ:
Բուսայուղի մեջ տապակեք սոխը, սխտորը և կոճապղպեղը, մոտ 3 րոպե, մինչև սոխը փափկի և համերը միախառնվեն։
Աղացած միսը տապակել միջին բարձրության կրակի վրա՝ մինչև եփվի: Ավելացնել սխտորը և շարունակել տապակել մոտ 5 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել ջուրը, տոմատը, լոլիկը, դափնու տերևը, սոյայի սոուսը և աղ անել, խառնել: Փակ վիճակում եփեք 15-20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ միջին բարձրության կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացնել նախապես շոգեխաշած միսը և համեմել՝ (սոխի փոշի, սխտորի փոշի, աղ և պղպեղ): Տապակել 3-5 րոպե, մինչև տավարի միսը տապակվի բոլոր կողմերից:
Լոբին քամեք, հյութը լցրեք առանձին տարայի մեջ և մի կողմ դրեք։ Սոխը և սխտորը մանր կտրատեք և բուսայուղով տապակեք։ Ավելացրեք լոլիկը՝ հյութի հետ միասին, միաժամանակ լցրեք նաև լոբուց առանձնացրած հեղուկը: Թողեք եփվի 20 րոպե, որպեսզի թանձրանա։
Սաղմոնը աղ ու սև պղպեղով համեմել, բուսայուղի մեջ երկու կողմից տապակել, կափարիչը փակել, որպեսզի նաև եփվի։ Այնուհետև թավայից հանել ձուկը, և նույն բուսայուղի վրա ավելացնել կարագը, մանր կտրատած սխտորն ու սոխը։ Սոխեռածին ավելացնել կես սուրճի բաժակ սպիտակ գինի կամ ջուր, եռալուց հետո ավելացնել մանր կտրատած լոլիկի չիրը, ապա՝ սերուցքը, աղ ու սև պղպել անել։
Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, խառնել բուսայուղի հետ։ Գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, գազարի հետ միասին լցնել տաքացած բուսայուղի ու կարագի վրա։ Այնուհետև ավելացնել աղացած միսը և տապակել միջին ջերմության վրա։ Միսը տապակվելուց հետո ավելացնել լոլիկի հյութ, խառնել։
Ձեթով սոխեռած անել, ավելացնել ջուր և խոշոր կտրատած եղինջը: Թողնել 3 րոպե եռա:
Բրոկոլին եռացող ջրում մոտ 1 րոպե թողնելուց հետո դրեք սառը ջրի մեջ, որպեսզի գույնը պահպանվի։
Լոբին եփել, աղ անել, այնուհետև կտրատել շերտերով: Սուլուգունի պանիրը մանրացնել, ձուն և սոխը կտրատել: Բոլոր բաղադրիչները խառնել և ավելացնել թթվասեր: