Բրնձով պատրաստված կոտլետներ:
Նուրբ աղանդեր՝ առանց ալյուրի և կարագի:
Ի՞նչ է նախաճաշը շատերիս համար: Առավոտյան սնունդ, որը ոմանք անգամ չեն հասցնում ընդունել: Այնինչ նախաճաշը կարող է իսկապես շքեղ լինել:
Կաղամբը մանր կտրատել, գազարն անցկացնել միջին քերիչով, պղպեղները, վարունգը բարակ շերտատել:
Չիաբատան կտրատել 3-4 մմ հաստության կտորների և չորացնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Բաղադրիչներ 1. Կարմիր կաղամբ – 1 գլուխ 2. Ֆետա պանիր – 200 գ 3. Հազարի տերևներ – 1 փունջ 4. Եգիպտացորեն – 1 բանկա 5. Գրեյպֆրուտ – 1 հատ 6. Ընկույզ – 50 գ 7. Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ Պատրաստման եղանակը 1. Կաղամբը կտրատել, ձեռքերով մանրացնել հազարի տերևները, լցնել տարայի մեջ, ավելացնել եգիպտացորենը և […]
Լավ խառնել, լցնել յուղաթղթով պատված 15×15 սմ կաղապարի մեջ:
Թասի մեջ խառնել կաշնաթոռը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, կտրատված սառը կարագը, ձուն և վերածել միասեռ զանգվածի:
Գետնանուշով անուշաբույր թխվածքաբլիթներ՝ աշնանային տրամադրության համար:
Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. «Քոուլ սլոու»:
Երկտակ թասի մեջ խառնել կաթը, ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը: Խառնուրդը հասցնել եռման: Կարագը պետք է ամբողջությամբ հալչի:
Խորանարդաձև կտրատել նեխուրը, ավոկադոն, ձուն, վարունգը, լոլիկը, հազարի թերթերը: Շատ մանր կտրատել կանաչ սոխը:
Խառնել սոդան ալյուրի հետ, կամաց-կամաց ավելացնել զանգվածի մեջ, խմոր հունցել: Պատրաստի խմորը թողնել հանգստանալու 20 րոպե:
Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձվերը, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը: Զգուշությամբ խառնել: Ստանալ միասեռ զանգված:
Հացը խորանարդաձև կտրատել: Վրան օրեգանո շաղ տալ և 15-20 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Թողնել, մինչև ոսկեգունելը: Չորահացը հանել ջեռոցից, վրան սխորի փոշի և աղ ցանել: Դնել մի կողմ:
Ալյուրին ավելացնել աղ, շաքարավազ, խառնել: Սառը կարագը քերել քերիչով և տրորել ալյուրի հետ: Ստանալ փշրանք: Ավելացնել սառը ջուր, խմոր հունցել: Խմորը փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպեով դնել սառնարանը:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել: Ավելացնել շաքարավազ, անանուխ և համեմունքներ: Նորից հասցնել եռման, հետո ցածրացնել կրակը և եփել մոտ 15 րոպե:
Ամերիկյան սոուս «Ռանչ»:
Չինական թթու-քաղցր սոուս:
Լայն տապակի տաքացնել միջին կրակի վրա, ավելացնել կարագ և մեղր: Սպասել, մինչև կարամելը սկսի եռալ, շարել տանձի հաստ շերտերը, բարձրացնել կրակը և կարամելիզացնել բաղադրիչները 4-5 րոպե: Երբեմն շրջել: Վերցնել կրակից:
Բալը մեկ շարքով շարել թխելու համար նախատեսված կաղապարի հատակին, վրան լցնել 50 գ շաքարավազ և թողնել կես ժամ:
Բանջարեղենը հաստ շերտատել: Հազարի տերևները ձեռքով կտրատել: Պանիրը նույնպես հաստ շերտատել, խառնել:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Մեծ թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և սենյակային ջերմաստիճանի կարագը: Այնքան տրորել, մինչև վերածվի մանր փշրանքի:
Ծովախեցգետնի մածուկը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները:
Լուսանկարիչ Դարիա Խորոշավինան և սննդի ոճաբան Օլգա Կոլեսնիկովան միավորել են ուժերը և ստեղծել են «Խոհանոցային ուրվականներ» նախագիծը, որտեղ արտիստները ցուցադրել են սննդի իրական գեղագիտությունը գեղեցիկ GIF պատկերներում:
Օրվա բաղադրատոմսը. սալորով բրաունի, որը կզարդարի ձեր աշունը:
Խաղողով և նուշով աշնանային կարկանդակ:
Բազուկը լավ լվանալ, փաթաթել փայլաթիթեղով: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել բազուկը 1.5 ժամ:
Հազարները բաժանել տերևների և 10 րոպե թողնել ջրի մեջ, որից հետո լավ լվանալ և չորացնել:
Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել և միասին տապակել: Ավելացնել բարակ շերտատած սունկը, մանանեխը և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա: