Լոլիկները լցնել այն կաթսայի մեջ, որով պետք է եփվի մուրաբան: Ավելացնել մանրացրած չիլի պղպեղը, ճզմած սխտորը, սպիտակ գինու քացախը, կիտրոնի հյութը, սոյայի և վուսթերյան սոուսները, ծովի աղը:
Դեղձերը կիսել, հեռացնել կորիզները: Սեխը, դեղձերը հարել բլենդերով, ավելացնել կիտրոնի հյութը և զանգվածը վերածել խյուսի:
Բուլղարական պղպեղը կտրատել ու եգիպտացորենի հետ տապակել բուսայուղով։
Թարմ աղցան՝ առողջ ապրելակերպի սիրահարների համար:
Սառնարանում այն պահել 2 օրից ոչ ավել։
Օրվա առույգ սկզբի համար՝ մրգային կոկտեյլ:
Արքայախնձորը խորանարդաձև կտրատել, լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել: Թողնել 30 րոպե: Միրգը հյութ դուրս կտա:
Փոքր ամանի մեջ խառնել մեկ կիտրոնի հյութը, ձիթայուղը, ճզմած սխտորը, խնկունին և համեմունքները: Ստացված սոուսը լցնել հավի և կարտոֆիլի վրա:
Նարինջը կեղևազրկել, հեռացնել սերմերը և թաղանթները: Մաքրած նարինջները լցնել թասի մեջ, վրան լցնել բանանը, բայց չխառնել: Երրորդ շարքը շաքարավազն է:
Հատապտուղները, յոգուրտը և շաքարավազը հարել բլենդերով: Պետք է ստացվի միասեռ զանգված:
Թուրինջը և նարինջը կեղևազրկել, հեռացնել սերմերը և թաղանթները: Կիտրոնը 2 րոպե պահել եռացրած ջրի մեջ, չորացնել, քերել կեղևը և ավելացնել թուրինջի և նարնջի զանգվածը: Կիտրոնի հյութը նույնպես ավելացնել զանգվածին:
Սմբուկն օղակաձև կտրատել, աղ ցանել և թողնել 15 րոպե: Մի փոքր տապակել:
Տնական լիմոնադ՝ թարխունով և անանուխով:
Պատրաստում ենք լավագույն ամառային նախաճաշը:
Հավի փափկամիսը լվանալ և չորացնել: Այնուհետև խորանարդաձև կտրատել և տապակել 2 ճ/գ արևածաղկի յուղով:
Խմորի վրա լցնել ելակի խյուսը և թխել 1 ժամ, 180-200 աստիճան ջեռոցում:
Վրան ջուր լցնել և դնել կրակին: Հասցնել եռման, ցածրացնել կրակը և եփել այնքան, որպեսզի բոլոր հատիկները ճաքեն և հյութ տան:
Մեկ գիշեր թողնել սառնարանում: Աղով համեմել պետք է ամենավերջում:
Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ, թխել 20-25 րոպե 180 աստիճան ջեռոցում:
Բազուկները առանձին-առանձին փաթաթել փայլաթիթեղով և 1 ժամ եփել 180 աստիճան ջեռոցում: Դրանից հետո մաքրել բազուկները և բլենդերով վերածել խյուսի: Ավելացնել շաքարավազը, 2 կիտրոնի կեղևը և 1 կիտրոնի հյութը, ինչպես նաև վանիլինը և գինին: Խառնել և եփել տաք կրակի վրա մոտ 30 րոպե:
Հավով, պանրով և արքայախնձորով աղցան:
Ձվածեղ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով:
Անանուխը լավ լվանալ, չորացնել անձեռոցիկով, լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել շաքարավազի կեսը: Ավելացնել կիտրոնաթթվի լուծույթը, զգուշությամբ խառնել և թողնել 5-6 ժամ:
Լոլիկը և պղպեղը խորանարդաձև կտրատել, բարակ շերտատել խոզապուխտը, խոշոր քերիչով քերել պանիրը:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Կեքսի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել և տեղադրել յուղաթուղթ: Կարագը հալեցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազը, կակաոն և ջուրը: Տաքացնել և դարձնել միատարր: Չեռացնել, վերցնել կրակից և սառեցնել:
Միսը շերտատել, տապակել բուսայուղով: Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, ավելացնել մսին, խառնել և տապակել:
Ծաղկակաղամբը մանրացնել, լցնել եռացող ջրի մեջ, եփել 3-4 րոպե: Այնուհետև քամել և սառեցնել:
Զովացուցիչ այս ըմպելիքի բաղադրատոմսով ինձ հետ կիսվել է ընկերներիցս մեկը, և այն դարձավ տապ ամառվա գլխավոր ձեռքբերումը: Բաղադրիչների չափաբաժինները հստակ չեն, կարող ենք յուրաքանչյուր մթերքից ավելացնել ըմպելիքին այնքան, որքան հաճելի կլինի Ձեր քիմքին:
Բրուսկետաներ՝ տոնական սեղանի համար:
Արքայախնձորով օրիգինալ նախուտեստ՝ ամառային հավաքույթների համար: