Բաժիններ՝

Կաթնաշոռավանիլային օղակներ՝ սերուցքային համով

Բաղադրիչներ

1. Կաթնաշոռ – 250 գ

2. Ձու – 1 հատ

3. Շաքարավազ – 70 գ

4. Կարագ – 50 գ

5. Վանիլին – 1 թ/գ

6. Աղ – 1/4 թ/գ

7. Ալյուր – 230 գ

8. Փխրեցուցիչ – 5 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ խառնել կաշնաթոռը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, կտրատված սառը կարագը, ձուն և վերածել միասեռ զանգվածի:

2. Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, խմոր հունցել:

3. Սեղանի վրա ալյուր շաղ տալ: Խմորը գրտնակել 8-10 մմ հաստության շերտի, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ:

4. Բաժակի կամ որևէ կլոր կաղապարի միջոցով օղակներ ձևավորել:

5. Օղակները շարել տապակի վրա և թխել 15-20 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

6. Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս