Saperavi Cafe-ի համասեփականատեր Իրակլի Անդրիբավայի բաղադրատոմսը:
Ստացված զանգվածը լցնել բանկայի մեջ, ավելացնել ձիթայուղը:
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթի ամենապարզ բաղադրատոմսը:
KALABASA ռեստորանի շեֆ-բարիստա Մաքսիմ Արտեմովի բաղադրատոմսը:
«Руккола» սրճարանի շեֆ-բարմեն Գրիգորի Մուխինի բաղադրատոմսը:
Խմորը գրտնակել և աստղի կաղապարով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200-220 աստիճան: Ազդրը դնել ջեռոցը 10-15 րոպե, հետո ջերմաստիճանը իջեցնել մինչև 180 աստիճան և ազդրը թողնել ևս 70-90 րոպե: Ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնել առաջացած յուղը:
Գդալով վերցնել զանգվածը, կենտրոնում ձիթապտուղ տեղադրել, գնդիկ ձևավորել և թավալել ընկույզի մեջ:
Սունկը լվանալ, մաքրել, չորացնել, խորանարդաձև կտրատել, տապակել բուսայուղով և մանր կտրատված սոխի հետ:
Malory կոկտեյլ՝ Madame Wong ռեստորանի շեֆ-բարմեն Դենիս Կիմի բաղադրատոմսով:
Տաք շոկոլադի պատրաստման ամենահետաքրքիր բաղադրատոմսը:
«Матрешка» ռեստորանի բրենդ-շեֆ Վլադ Պիսկոնուվի բաղադրատոմսը:
Սկզբում ընկույզը մանր կտրատել, ապա լավ հարել ձվերը, մեղրն ու շաքարավազը։ Ստացված զանգվածը և ընկույզը խառնել, այնուհետև ավելացնել սոդան և ալյուրը:
Ջնարակը պատրաստելու համար կակաոն խառնել շաքարի փոշու հետ և վրան տաք կաթ լցնել: Խառնել, ավելացնել կարագը և վանիլինը: Խառնել, մինչև փայլուն ջնարակ ստացվի:
Ավելացնել համեմը, աղացած քաղցր կարմիր պղպեղը, սև պղպեղը, աղը, տոմատի մածուկը, խառնել, ավելացնել ալյուրը, նորից լավ խառնել, շարունակել տապակել ևս 1 րոպե:
Բանանային շերտը ստանալու համար ձուն և շաքարավազը հարել: Այնուհետև բանանը և կաթնաշոռը հարել բլենդերով:
Աղը, սխտորը, հազրեվարդը, մեկ կիտրոնի քերած կեղևը, մեկ նարնջի քերած կեղևը, մսի ֆարշը, մանր կտրատված սև սալորի չիրը, 50-100գ կարագը լավ խառնել, ավելացնել ձիթայուղ այնքան, որ ստացվի միջին պնդության խյուս: Այդ խյուսով պատել հնդկահավը ներսի կողմից: Պատել խյուսով նաև կաշվի և մսի արանքը:
Մանդարինով գարեջուր՝ SoS.Cafe-ի բաղադրատոմսով:
«Воронеж» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Դենիս Կրուպենի բաղադրատոմսը:
Խոհարար Ռուսլան Զաքիրովի բաղադրատոմսը, KUZNYAHOUSE ռեստորան:
4 ժամ անց խմորը հանել սառնարանից և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30-40 րոպե, որպեսզի այն տաքանա: Դրանից հետո բուլկիներ ձևավորել և թողնել ևս 30 րոպե:
Գնդիկները թխել 20 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Դրանից հետո 5 րոպե գնդերը թողնել տապակի վրա, այնուհետև թավալել շաքարի փոշու մեջ: Ամբողջովին սառեցնել:
Ստացված զանգվածը լավ խառնել, եթե այն խոնավ է, ավելացնել մի փոքր ալյուր, նորից խառնել:
Անհրաժեշտ են երկու տարբեր չափերի կաթսաներ: Հավը լվանալ, կտրատել, փոքր կաթսայի մեջ շարել հավի միսը, ավելացնել դափնու տերևը, սև հատիկավոր պղպեղը, աղ ցանել, մսի կտորների վրա ժելատին շաղ տալ: Ավելի մեծ կաթսայի մեջ լցնել ջուր՝ կաթսայի 3/4-ի չափով:
Շոկոլադե շերտի համար խառնել չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը և աղը:
Մի քանի անգամից սպիտակուցը ավելացնել դեղնուցին և զգուշությամբ խառնել, հետո ավելացնել չոր բաղադրիչները: Պետք է ստացվի միասեռ զանգված: Կաղապարը պատել յուղաթղթով, խմորը լցնել մեջը և թխել 30-40 րոպե, 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Սոխը տեղափոխել կաթսայի մեջ, ավելացնել կտրատված կարտոֆիլը, վրան լցնել հավի արգանակը: Զանգվածը հասցնել եռման և եփել 15 րոպե: Աղ ցանել:
Նարնջով տոնական պիրոգ, որը կզարդարի ձեր ամանորյա սեղանը:
Տնական տարեկանի հաց:
Առողջ սնունդ. ամենաօգտակար չիփսերը: