Չինական թթու-քաղցր սոուս
Բաղադրիչներ
1. Շաքարավազ – 1.5 ճ/գ
2. Քացախ – 2 ճ/գ
3. Սոյայի սոուս – 1 ճ/գ
4. Տոմատի խյուս – 1 ճ/գ
5. Նարնջի հյութ – 3 ճ/գ
6. Եգիպտացորենի ալյուր – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Շաքարավազը, քացախը, տոմատի խյուսը, սոյայի սոուսը և նարնջի հյութը խառնել թասի մեջ: Ալյուրը խառնել 4 ճ/գ ջրի հետ և նույնպես լցնել թասի մեջ:
2. Ցածր կրակի վրա սոուսը, անընդհատ խառնելով, հասցնել եռման:
3. Մատուցել տաք վիճակում. այն շատ համեղ է տապակած խոզի մսի և կոտլետի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը