Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. «Խեցգետին Լուի»
Բաղադրիչներ
1. Հազար – 1 փունջ
2. Կարմիր հազար – 1 փունջ
3. Լորի ձու – 10 հատ
4. Ծնեբեկ – 300 գ
5. Չերրի լոլիկ – 400 գ
6. Խեցգետնի միս – 200 գ
7. Ավոկադո – 2 հատ
8. Ձիթապտուղ (առանց կորիզի) – 5 ճ/գ
9. Կանաչ սոխ – 1 փոքր փունջ
10. Աղ
Սոուսի համար՝
1. Տնական մայոնեզ – 4 ճ/գ
2. Սոուս բարբեքյու – 1.5 ճ/գ
3. Մարինադ կորնիշոն – 50 գ
4. Կարմիր բուլղարական պղպեղ – 50 գ
5. Կապար – 1 թ/գ
6. Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Հազարները բաժանել տերևների և 10 րոպե թողնել ջրի մեջ, որից հետո լավ լվանալ և չորացնել:
2. Ոչ մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ լցնել: Լորի ձվերը եփել եռացող ջրի մեջ 1.5 րոպե: Դրանից հետո ձվերը սառեցնել և մաքրել կեղևից:
3. Եռացող ջրի մեջ 3-4 րոպե եփել ծնեբեկը: Սառեցնել և կիսել 2-3 մասի:
4. Սոուսի համար խառնել մայոնեզը և բարբեքյու սոուսը: Կորնիշոնը, պղպեղը և կապարը մանր աղալ և ավելացնել սոուսին: Աղ և պղպեղ ցանել, խառնել:
5. Լոլիկները կիսել, ավոկադոն մաքրել, հեռացնել կորիզը և կտրատել: Հազարի տերևները ձեռքով կտրատել:
6. Խորը թասի մեջ խառնել հազարի տերևները, լոլիկը, ավոկադոն, ձիթապտուղը: Ավելացնել խեցգետնի մսի կտորները, կտրատված կանաչ սոխը, սոուսը և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը