Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. խեցգետնով Կեսար
Բաղադրիչներ
1. Սպիտակ հացի, առանց միջուկի կեղև – 250 գ
2. Օրեգանո (խնկածաղիկ) – 1 թ/գ
3. Չորացրած սխտոր – 1 թ/գ
4. Խեցգետնի միս – 300 գ
5. Հազար – 1 փունջ
6. Քերած պարմեզան – 200 գ
7. Աղ, սև պղպեղ
Սոուսի համար
1. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
2. Դիժոնյան մանանեխ – 10 գ
3. Արևածաղկի ռաֆինացված յուղ – 250 մլ
4. Ձիթայուղ – 50 մլ
5. Սպիտակ խնձորի քացախ – 10 մլ
6. Եռացրած ջուր – 1 ճ/գ
7. Կապար – 1 ճ/գ
8. Անձրուկի փափկամիս – 6-7 հատ
9. Քերած պարմեզան – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հացը խորանարդաձև կտրատել: Վրան օրեգանո շաղ տալ և 15-20 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Թողնել, մինչև ոսկեգունելը: Չորահացը հանել ջեռոցից, վրան սխորի փոշի և աղ ցանել: Դնել մի կողմ:
2. Պատրաստել սոուսը: Դեղնուցները խառնել մանանեխի հետ, հարել հարիչով, մինչև սպիտակի: Շարունակելով հարելը՝ բարակ շիթով ավելացնել արևածաղկի յուղը: Դրանից հետո նույն կերպ ավելացնել ձիթայուղը: Լցնել քացախը, ջուրը, կապարը, անձրուկը, պարմեզանը, խառնել:
3. Մաքրած խեցգետինը յուրաքանչյուր կողմից տապակել 3 րոպե լավ տաքացրած տապակի մեջ: Վերջում աղ և պղպեղ ցանել:
4. Հազարը լավ լվանալ, չորացնել, ձեռքով կտրատել: Խառնել չորահացի, խեցգետնի հետ:
5. Աղցանին ավելացնել սոուսը, խառնել, տեղադրել ափսեների մեջ: Վրան պարմեզան լցնել, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը