Բաժիններ՝

Փորձեք կաթնաշոռային փքաբլիթների լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Կաթնաշոռ – 250 գ

2. Ձու – 3 հատ

3. Ալյուր – 8 ճ/գ

4. Շաքարավազ – 3 ճ/գ

5. Աղ – 1/2 թ/գ

6. Ձիթայուղ – ըստ ցանկության

7. Սոդա – 1/2 թ/գ

8. Շաքարի փոշի – ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձվերը, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը: Զգուշությամբ խառնել: Ստանալ միասեռ զանգված:

2. Ոչ մեծ թասի մեջ ձիթայուղ լցնել այնքան, որ ծածկի փքաբլիթների կեսը: Լավ տաքացնել:

3. Խմորից ձեռքով գնդեր ձևավորել:

4. Գնդիկները գցել տաք յուղի մեջ և տապակել բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն դառնալը:

5. Պատրաստի փքաբլիթները շարել թղթե անձեռոցիկի վրա մի քանի րոպե, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Մատուցել տաք վիճակում՝ նախապես վրան շաքարի փոշի շաղ տալով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս