Բաժիններ՝

Բալով և վանիլինով կլաֆուտի

Բաղադրիչներ

1. Բալ – 500 գ

2. Ալյուր – 125 գ

3. Շաքարավազ – 250 գ

4. Ձու – 5 հատ

5. Թթվասեր – 350 գ

6. Կաթ – 1 բաժակ

7. Կիտրոն – 1 հատ

8. Վանիլին – 1 պտղունց

9. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Բալը մեկ շարքով շարել թխելու համար նախատեսված կաղապարի հատակին, վրան լցնել 50 գ շաքարավազ և թողնել կես ժամ:

2. Այդ ընթացքում ալյուրը մաղել, ավելացնել 1 պտղունց աղ, մի փոքր վանիլին, 1 կիտրոնի քերած կեղև և մնացած շաքարավազը: Խառնել, կենտրոնում փոս ձևավորել և լցնել ձվերը: Խառնել ալյուրը ձվերի հետ, մինչև միասեռ դառնալը, հետո խառնել թթվասերի, իսկ վերջում՝ կաթի հետ:

3. Ստացված խմորը լցնել բալի վրա և թխել 35-40 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս