Բաժիններ՝

Թխվածքաբլիթներ, որոնց գլխավոր բաղադրիչը մեղրն է

Բաղադրիչներ

1. Ձու – 1 հատ

2. Շաքարավազ – 2 ճ/գ

3. Մեղր – 2 ճ/գ

4. Բուսայուղ – 4 ճ/գ

5. Սոդա – 0.5 թ/գ (կամ փխրեցուցիչ – 5 գ)

6. Ալյուր – 250 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ խառնել ձուն, մեղրը, բուսայուղը և շաքարավազը: Հարել:

2. Խառնել սոդան ալյուրի հետ, կամաց-կամաց ավելացնել զանգվածի մեջ, խմոր հունցել: Պատրաստի խմորը թողնել հանգստանալու 20 րոպե:

3. Խմորից ձեռքով գնդիկներ ձևավորել: Խոհանոցային մուրճով սեղմել գնդիկները՝ վրան նախշ ստանալու համար:

4. Գնդիկները շարել տապակի վրա: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել 10-13 րոպե: Մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս