Աշնան լավագույն ապուրը
Բաղադրիչներ
1. Հավի միս – 350 գ
2. Սունկ – 200 գ
3. Ոլոռ – 100 գ
4. Կարտոֆիլ – 4 հատ
5. Գազար – 1 հատ
6. Սոխ – 2 հատ
7. Մանանեխ – 1/2 ճ/գ
8. Քրքում – 1/3 թ/գ
9. Աղ, համեմունքներ – 5 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ոլոռի վրա ջուր լցնել, թողնել մեկ գիշեր:
2. Հավի միսը ոլոռի հետ միասին եփել աղ արած ջրում կես ժամ:
3. Միսը հանել, կտրատել, նորից լցնել կաթսայի մեջ:
4. Կարտոֆիլը կտրատել և ավելացնել արգանակին:
5. Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել և միասին տապակել: Ավելացնել բարակ շերտատած սունկը, մանանեխը և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա:
6. Տապակած բաղադրիչները, քրքումը, աղը և համեմունքներն ավելացնել ապուրին և եփել 12 րոպե:
7. Ապուրը պատրաստ է:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը