Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. Անգլիայի թագուհու սիրելի աղցանը
Բաղադրիչներ
1. Պինդ տանձ – 6 հատ
2. Կարագ – 1 ճ/գ
3. Մեղր – 4 ճ/գ
4. Ռուկոլա – 125 գ
5. Ձիթայուղ – 4 ճ/գ
6. Կապույտ պանիր – 200 գ
7. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Տանձերը կիսել և հեռացնել սերմերը: Մի կեսը հաստ շերտատել, մյուս կեսը՝ շատ բարակ:
2. Լայն տապակի տաքացնել միջին կրակի վրա, ավելացնել կարագ և մեղր: Սպասել, մինչև կարամելը սկսի եռալ, շարել տանձի հաստ շերտերը, բարձրացնել կրակը և կարամելիզացնել բաղադրիչները 4-5 րոպե: Երբեմն շրջել: Վերցնել կրակից:
3. Ռուկոլան համեմել ձիթայուղով, աղով, պղպեղով, խառնել պանրի խոշոր կտորների և տանձի բարակ շերտերի հետ: Խառնել, տեղավորել ափսեի մեջ կարամելիզացված տանձի հետ և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը