Բաժիններ՝

Շոկոլադե խմորով էկլերներ

Բաղադրիչներ

1. Կաթ – 125 գ

2. Ջուր – 125 գ

3. Ալյուր – 145 գ

4. Կարագ – 100 գ

5. Կակաո – 10 գ

6. Ձու – 4 հատ

7. Շաքարավազ – 10 գ

8. Աղ – 2 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը մաղել կակաոյի հետ:

2. Երկտակ թասի մեջ խառնել կաթը, ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը: Խառնուրդը հասցնել եռման: Կարագը պետք է ամբողջությամբ հալչի:

3. Չվերցնելով կրակի վրայից՝ զանգվածին ավելացնել ալյուրի և կակաոյի խառնուրդը: Արագ եփել: Սառեցնել, մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:

4. Ձվերը մի փոքր հարել: Չափաբաժիններով ավելացնել խմորին, հարել: Դրանից հետո խմորից 10 սմ երկարությամբ էկլերներ ձևավորել սիլիկոնի վրա:

5. Թխել էկլերները 30-35 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս