Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. «Ռոսսինի»
Բաղադրիչներ
1. Չիաբատա – 1/4 հատ
2. Եղերդակ (цикорий) – 2 գլուխ
3. Հազար – 1 փունջ
4. Լոլիկ – 4 հատ
5. Ձիթայուղ – 5 ճ/գ
6. Ռեհան – 2 ճյուղ
7. Բալզամիկ քացախ – 5 ճ/գ
8. Ոչխարի փափուկ պանիր – 150 գ
9. Ֆուագրա – 250 գ
10. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Չիաբատան կտրատել 3-4 մմ հաստության կտորների և չորացնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
2. Եղերդակը և հազարը լավ լվանալ, չորացնել, ձեռքով կտրատել:
3. Լոլիկը խորանարդաձև կտրատել, ավելացնել ձիթայուղը, մանր կտրատված ռեհանը, աղ և պղպեղ ցանել, խառնել:
4. Եղերդակի և հազարի վրա բալզամիկ քացախ լցնել, ավելացնել պանրի մեծ կտորներ, աղ և պղպեղ ցանել, դնել մի կողմ:
5. Տաքացնել տապակը միջին կրակի վրա: Նախապատրաստել ափսեները, յուրաքանչյուրի վրա անձեռոցիկ փռել:
6. Ֆուագրան շերտատել շատ սուր դանակով 5-6 մմ շերտերի: Տաքացրած տապակի վրա շարել ֆուագրայի շերտերը և տապակել մեկական րոպե ամեն կողմից: Դրանից հետո ֆուագրայի շերտերը շարել անձեռոցիկի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
7. Չորացրած չիաբատայի վրա շարել կտրատված լոլիկները:
8. Ափսեների մեջ տեղավորել հազարի տերևները և պանիրը, դրանց վրա՝ լոլիկն ու չիաբատան, վերջում զարդարել ֆուագրայի շերտերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը