Ելակը մաքրեք, լվացեք ու չորացրեք: Հատապտուղների մի մասը թողեք զարդարելու համար, մնացած ելակները դանակով կիսեք:
Ժելատինը բացեք վեցապատիկ եռացրած-սառեցրած ջրով, թողեք մինչև փքվելը: Ջուրը թափեք: Ժելատինը լուծեք գոլորշու վրա:
Հավի բդիկները 10 րոպեով մտցրեք տաք աղաջրի մեջ: Հանեք ջրի միջից, հովացրեք:
Դեղնուցները շաքարավազի ու վանիլինի հետ հարեք, ավելացրեք փափկեցրած կարագը, խառնեք: Ավելացրեք քերած կաթնաշոռը, հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը:
Բադրիջանները 1սմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք, ապա լվացեք ու չորացրեք: Ձեթի մի մասով երկու կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Շաքարավազը խառնեք ջրի հետ, ավելացրեք նարնջի կեղևն ու դարչինի փայտիկը: Թույլ կրակի վրա շաքարաջուրը հասցրեք եռման աստիճանի, 3 րոպե եփեք, ապա հանեք կրակի վրայից:
Շամպինյոնների վրա լցրեք սառը ջուրը, դրեք կրակին, հասցրեք եռման աստիճանի, 20 րոպե եփեք: Սունկը քամեք, ապա կտրատեք: Արգանակը հովացրեք:
Բաղադրիչները՝ 200 գ դառը շոկոլադ 2 բաժակ խիտ սերուցք 2 ճ/գ շաքարավազ 2 ճ/գ ժելատին 1/2 բաժակ կաթ 2 ճ/գ ռոմ Պատրաստման եղանակը Ժելատինը թրջեք վեցապատիկ եռացրած սառեցրած ջրի մեջ: Ջուրը թափեք, ժելատինը խառնեք տաք կաթի հետ ու կրակի վրա տաքացրեք մինչև ժելատինի մասնիկները հալվեն, հասցրեք եռման աստիճանի: Շոկոլադը հալեցրեք գոլորշու վրա, ավելացրեք շաքարի հետ […]
Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք: Կտրատեք նաև սունկը:
Խմորի համար ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից, դեղնուցները հարեք շաքարավազի ու ալյուրի հետ: Ավելացրեք առանձին հարած սպիտակուցներն ու խառնեք:
Խոզապուխտը, անանասն ու սունկը բարակ շերտերով կտրատեք: Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք, պանիրն ու ձուն էլ խոշոր քերիչով քերեք:
Նարինջները կիսեք, միջուկները հանեք ու կեղևից զամբյուղիկներ ստացեք:
Սոխը մանր կտրատեք և մսի խճողակի հետ մեկտեղ տապակեք ձիթապտղի ձեթի մեջ: Ավելացրեք լոլիկներն ու ևս 10 րոպե շոգեխաշեք: Շոգեխաշելու ավարտից 5 րոպե առաջ ավելացրեք կտրտած մաղադանոսը, աղ ու պղպեղ արեք:
Փափկեցրած կարագը տեղադրեք խորը պնակի մեջ, միքսերով հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը: Մեկ այլ պնակի մեջ ջարդեք ձուն, ավելացրեք շաքարավազը և հարեք մինչև սպիտակ զանգված ստանալը: Ձվի ու շաքարավազի խառնուրդը խառնեք հարած կարագի հետ:
Հավի եփած ֆիլեն տաշեղների ձևով կտրատեք:
Ձվի սպիտակուցները հարեք շաքարավազի 1/3-ի հետ մինչև փրփրելը, ապա ավելացրեք մնացած շաքարն ու կտրտած ընկույզը, խառնեք:
Թխվածքաբլիթը փշրեք, խառնեք կարագի հետ, լցրեք ֆորմայի մեջ ու պինդ սեղմեք: Ստացված կորժը սառեցրեք:
Դդմիկները կիսեք, սերմերը հեռացրեք, կտրտեք ու թեթևակի տապակեք յուղի կեսով: Լցրեք արգանակը, հասցրեք եռման աստիճանի ու 10 րոպե եփեք: Դդմիկները թողեք հովանան:
Բաղադրիչները՝ 200 գ ծովախեցգետնի միս (ձողիկներ) 200 գ պինդ պանիր 12 հատ անկորիզ ձիթապտուղ 12 հատ նուշ 2 հատ խաշած ձու 3 պճեղ սխտոր 3 ճ/գ մայոնեզ 3 ճ/գ սամիթի կտրտած տերևներ Պատրաստման եղանակը Ծովախեցգետնի միսը կամ ձողիկները մանր քերիչով անցկացրեք: Յուրաքանչյուր ձիթապտղի անցքի մեջ մեկական նուշ մտցրեք: Պանիրն ու ձուն խոշոր քերիչով քերեք, սխտորը […]
Հավի կրծքամիսը ծեծեք, աղ ու պղպեղ արեք և կարագի մեջ տապակեք մինչև պատրաստ լինելը: Տապակելու ընթացքում առաջացած հեղուկը լցրեք պնակի մեջ, հովացրեք:
Բեկոնը քառակուսիների ձևով կտրատեք, խառնեք կարագի ու մանր կտրտած համեմի հետ:
Կաթնաշոռը տրորեք, խառնեք շաքարի փոշու և վանիլային շաքարավազի հետ: Ավելացրեք քերած շոկոլադն ու կոկոսի փաթիլները, խառնեք:
Լոլիկների մի մասը շարեք աղցանի ամանի մեջ, վրան մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք ռեհանի տերևները: Ապա լցրեք եգիպտացորենի մի մասը, վրան էլի մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք մաղադանոսի տերևների մի մասը: Ապա շերտ-շերտ տեղադրեք մնացած եգիպտացորենը, լոլիկները, ձուն՝ ամեն շերտին մայոնեզ քսելով ու վրան մաղադանոսի տերևներ լցնելով: Վերևի շերտին տեղադրեք հավի կրծքամիսը, վրան մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք մանր քերիչով քերած գազարը:
Դեղձերի կորիզները հեռացրեք, կտրատեք, ելակները կիսեք:
Հավի կրծքամիսը խորանարդաձև կտրատեք, աղ արեք ու տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Շերտավոր խմորը բացեք, տեղադրեք ջուր քսած տապակի մեջ, վրան պատառաքաղով անցքեր արեք:
Ռեհանն ու մաղադանոսի տերևները մանրացրեք: Ավելացրեք ձեթը, հազրեվարդը, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:
Ձուկը մաքրեք, լվացեք, չորացրեք: Սամիթի տերևները մանր կտրատեք:
Խնձորները մաքրեք, պտղամիսը տաշեղների ձևով կտրատեք ու վրան կիտրոնի հյութ ցողեք:
Սնկերը մաքրեք, խոշոր կտրատեք, կտրտած սոխի հետ մեկտեղ կարագով տապակեք մինչև պատրաստ լինելը: