Պատրաստի բանջարեղենը մեծ պնակի մեջ խառնեք, ավելացրեք եգիպտացորենը:
Սալորաչիրը եռացրած ջրով լվացեք, չորացրեք, բարակ շերտերով կտրատեք:
Վարունգն ու լոլիկը միջին չափի կտորներով կտրատեք, իսկ սոխը՝ կիսաօղակաձև:
Դդմիկը լվացեք, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մեծ թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, դդմիկը տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Կտրտած դդմիկը պիտի մեկ շերտով տապակեք, եթե թավան փոքր է, մաս-մաս տապակեք:
Ձուն կաթի, աղի ու աղացած սև պղպեղի հետ հարեք: Ավելացրեք ալյուրը, էլի հարեք:
Բադրիջանների վրա ձիթապտղի ձեթ (1 ճ.գ.) քսեք, ատամի չոփիկով մի քանի տեղից ծակծկեք և 40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք: 1/3 մասը պահեք սուֆլեի վերին շերտի համար, իսկ մնացածը խառնեք դեղնուցի հետ: Սպիտակուցը հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանալը:
Միջուկը տեղադրեք վարունգի շերտի ծայրին, ռուլետի նման փաթաթեք: Վարունգի պոչիկը պետք է վերևից լինի, որպեսզի ատամի չոփիկով կարողանաք ամրացնել: Չերրի լոլիկները կիսեք, տեղադրեք ռուլետի վրա ու ատամի չոփիկով ամրացրեք: Մատուցեք:
Բադրիջանը 10 մմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք: Աղ արեք, 30 րոպեով տեղադրեք պնակի մեջ, ապա լվացեք ու չորացրեք:
Դդմիկները լվացեք, պոչերի մասը կտրեք, որպեսզի հարթ մակերես ստանան: Դդմիկներից յուրաքանչյուրը 3 մասի բաժանեք, փոքր գդալով միջուկը հանեք, որպեսզի դդմիկները բաժակների տեսք ստանան:
Նեխուրը լվացեք, չորացրեք, շատ մանր կտրատեք: Սխտորը մանր կտրատեք: Նեխուրը բուսական յուղի մեջ 3 րոպե տապակեք, ավելացրեք սխտորը:
Կարտոֆիլը մաքրեք, լվացեք, բարակ շերտերով կտրատեք, շարեք բուսական յուղ քսած տապակին:
Պատրաստեք խմորը: 2 բաժակ ալյուրը լցրեք խորը պնակի մեջ, ձուն ջարդեք վրան, ավելացրեք աղն ու ջուրը: Խմոր հունցեք՝ ընթացքում ավելացնելով 1-2 գդալ բուսական յուղը՝ խմորին առաձգականություն տալու համար:
Հավի փափկամիսը մի քանի ոչ մեծ կտորների բաժանեք: Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը, լավ խառնեք:
Կարտոֆիլը, բատատն ու գազարը ոչ մեծ կտորներով կտրատեք, իսկ լոլիկը, ծիրանաչիրն ու սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը ճզմեք:
Ծովախեցգետնի ձողիկները կիսեք, ապա փոքր կտորներով կտրատեք, ավելացրեք բազուկին:
Պղպեղների կեսը մանր կտորներով կտրատեք, մյուս կեսը լցրեք եռացրած ջրով կաթսայի մեջ ու թույլ կրակի վրա 30 րոպե եփեք: Եփած պղպեղները հանեք ջրից, տեղադրեք ափսեի մեջ:
Ձուկը շատ կարեւոր սպիտակուցային մթերք է: Սպիտակուցների պարունակությունը ձկան մեջ տատանվում է 10-25 տոկոս` կախված ձկան տեսակից: Այն կախված է նույնիսկ տարվա եղանակից: Առհասարակ ձկները բաժանվում են ոչ յուղոտ, չափավոր յուղոտ եւ յուղոտ տեսակների: Ձկան յուղը պարունակում է ճարպաթթուներ, օրինակ` օմեգա 3, որը մեծ դեր ունի նյութափոխանակության գործում: Չնայած դրան` մանկական սննդում խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ձկների յուղոտ տեսակներ: Այս դեպքում գերադասելի են ոչ յուղոտ ձկնատեսակները:
Խաշել թրջած հատիկեղենը, ավելացնել ոսպը, բրինձը։ Եփվելուց հետո ավելացնել ոլոռն ու եգիպտացորենը, մանրացված ընկույզն ու չրերը։
Լոբին լցրեք կաթսայի մեջ, վրան ջուր ավելացրեք ու 40 րոպե եփեք միջին ուժգնության կրակի վրա:
Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե: Ըստ ցանկության՝ կարելի է ավելացնել մեղր և դարչին:
Խմորը լցնել բաժակի մեջ և դնել միկրոալիքային վառարանում 3-5 րոպե:
Ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերեւները մանրացրեք: Մի քանի պճեղ սխտոր առանձնացրեք:
Կաղամբը բարակ շերտերով կտրատեք, լցրեք խորը պնակի մեջ:
Հավի փափկամիսը փոքր կտորներով կտրատեք, պղպեղը երկարավուն կտրատեք, իսկ սոխը՝ կիսաօղակաձև: Լոբին 5 րոպեով լցրեք եռացող աղաջրի մեջ:
Խորը պնակի մեջ լցրեք ձիթապտղի ձեթը, աղը, աղացած սև պղպեղը, ճզմած սխտորը:
Բադրիջանը լվացեք, չորացրեք, խոշոր կտրատեք: Մեկ շերտով շարեք կերակրի թաղանթով պատած տապակի մեջ, վրան կարագ քսեք և խորովեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
Գազարը մաքրեք, խոշոր կտորներով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր ավելացրեք:
Սունկը փոքր կտորներով կտրատեք: Բուսական յուղով թավայի մեջ մի քանի րոպե տապակեք ու հովացրեք:
Բանջարեղենն ու կանաչին լվացեք ու մաքրեք: