Բեկոնը քառակուսիների ձևով կտրատեք, խառնեք կարագի ու մանր կտրտած համեմի հետ:
Կաթնաշոռը տրորեք, խառնեք շաքարի փոշու և վանիլային շաքարավազի հետ: Ավելացրեք քերած շոկոլադն ու կոկոսի փաթիլները, խառնեք:
Լոլիկների մի մասը շարեք աղցանի ամանի մեջ, վրան մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք ռեհանի տերևները: Ապա լցրեք եգիպտացորենի մի մասը, վրան էլի մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք մաղադանոսի տերևների մի մասը: Ապա շերտ-շերտ տեղադրեք մնացած եգիպտացորենը, լոլիկները, ձուն՝ ամեն շերտին մայոնեզ քսելով ու վրան մաղադանոսի տերևներ լցնելով: Վերևի շերտին տեղադրեք հավի կրծքամիսը, վրան մայոնեզ քսեք, մայոնեզի վրա լցրեք մանր քերիչով քերած գազարը:
Դեղձերի կորիզները հեռացրեք, կտրատեք, ելակները կիսեք:
Հավի կրծքամիսը խորանարդաձև կտրատեք, աղ արեք ու տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Շերտավոր խմորը բացեք, տեղադրեք ջուր քսած տապակի մեջ, վրան պատառաքաղով անցքեր արեք:
Ռեհանն ու մաղադանոսի տերևները մանրացրեք: Ավելացրեք ձեթը, հազրեվարդը, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:
Ձուկը մաքրեք, լվացեք, չորացրեք: Սամիթի տերևները մանր կտրատեք:
Խնձորները մաքրեք, պտղամիսը տաշեղների ձևով կտրատեք ու վրան կիտրոնի հյութ ցողեք:
Սնկերը մաքրեք, խոշոր կտրատեք, կտրտած սոխի հետ մեկտեղ կարագով տապակեք մինչև պատրաստ լինելը:
Կաղամբն ու գլուխ սոխը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք, աղ արեք ու ձեռքերով լավ տրորեք: 20 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:
Հալած կարագը խառնեք ձվի դեղնուցների, 1 ճ.գ. գարեջրի, շաքարավազի, աղի, ալյուրի հետ, խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը, աստիճանաբար ավելացրեք մնացած գարեջուրը և հարած սպիտակուցները:
Սոուսի համար սոխը տաշեղների ձևով կտրատեք, կարագի մեջ տապակեք մինչև բաց շագանակագույն երանգ ստանալը: Ավելացրեք ծիրանի հյութը, գինին, համեմունքների փունջը և թույլ կրակի վրա տաքացրեք մինչև խտանալը:
Ճագարի բդիկները կտրատեք, ոսկորները հեռացրեք: Փափկամիսը ծեծեք, վրան ցանեք ուրցը, աղ ու պղպեղ արեք:
Խառնուրդը լցրեք թխվածքաբլիթային հիմքի վրա, տորթը 1 ժամով տեղադրեք 175 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Հետո ջեռոցի դուռը բացեք, տորթն առանց տապակից հանելու թողեք 1 ժամ հովանա:
Քաղցր պղպեղները մաքրեք սերմերից, պտղամիսը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք:
Տավարի միսը, խոզապուխտը, կրծքամիսը և նրբերշիկները տաշեղաձև կտրատեք: Բազուկը խոշոր քերիչով անցկացրեք: Կաղամբն ու սոխը տաշեղների ձևով կտրատեք:
Երշիկն ու սունկը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք: Սոխը մանր կտրատեք: Քաղցր կանաչ պղպեղը կիսեք, սերմերը հեռացրեք, տաշեղների ձևով կտրատեք: Կետչուպը խառնեք թթվասերի հետ:
Ոչխարի միսը խորանարդաձև կտրատեք, աղ ու պղպեղ արեք, ձեթի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Միսը հանեք թավայի միջից, մնացած ձեթի մեջ տապակեք սոխը, սխտորն ու շամպինյոնները: Ավելացրեք հազրեվարդը, աղ ու պղպեղ արեք, 5 րոպե տապակեք:
Խմորը 0,7 սմ հաստությամբ բացեք, տեղադրեք յուղ քսած տապակի մեջ, խմորի ծայրերը բարձրացրեք, պատառաքաղով մի քանի անցք արեք ու 15 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Հանեք ու հովացրեք:
Եռացող արգանակի մեջ լցրեք կարտոֆիլն ու կաղամբը: 15 րոպե եփեք, ապա ավելացրեք պատրաստած սոխը, գազարը, քաղցր պղպեղը: Ավելացրեք նաև մաղադանոսը, լոլիկը, համեմունքները, սպանախն ու 15 րոպե եփեք: Եփելու ավարտին մոտ ավելացրեք մսի կտորները:
Ծովախեցգետինները կիտրոնի հյութով աղաջրի մեջ եփեք, հետո մաքրեք:
Թարխունի և անանուխի տերևները սառը ջրի տակ լվացեք: Լավ լվացեք կիտրոնը:
Ձմերուկի միջուկը խորանարդաձև կտրատեք: Ավելացրեք մանրացրած ֆետա պանիրը, լվացած, չորացրած ու կտրտած անանուխը:
Տանձերը կիսեք, մաքրեք սերմերից ու կեղևից: Տանձերը կտրած մասը վերև տեղադրեք թավայի մեջ, թավայի կափարիչը ծածկեք ու կարամելի մեջ 3-5 րոպե շոգեխաշեք, մինչև փափկելը:
Բրինձը լցրեք եռացող արգանակի մեջ, ավելացրեք նաև կարտոֆիլն ու 10 րոպե եփեք: Ավելացրեք յուղի մեջ տապակած բանջարեղենն ու ևս 10 րոպե եփեք: Ապա արգանակի մեջ լցրեք ծովախեցգետինները, վարունգը, վարունգի թթվաջուրը, աղ ու պղպեղ արեք, եռացրեք ապուրը մինչև պատրաստ լինելը:
Սագի փափկամիսն ու սոխը տաշեղաձև կտրատեք, տապակեք յուղի մեջ, աղ ու պղպեղ արեք:
Կաղամբի տերևներն առանձնացրեք ու խոշոր կտորներով կտրատեք:
Քաղցր պղպեղները մաքրեք սերմերից, խորովեք, ապա մաքրեք կեղևից: Սոխը կտրատեք ու տապակեք կարագի մի մասով:
Պղպեղների գլխիկները կտրեք, մաքրեք սերմերից, եռացրած ջրով լվացեք: