Լոլիկները լցրեք լայն կաթսայի մեջ, վրան եռացրած ջուր լցրեք ու հասցրեք եռման աստիճանի: Եռացրած ջուրը թափեք, վրան սառը ջուր լցրեք, լոլիկների կեղևները հեռացրեք: Լոլիկները կիսեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը:
Շոկոլադը մասերի բաժանեք, հալեցրեք թույլ կրակի վրա: Կարագը կտորների բաժանեք ու խառնեք շոկոլադին: Ավելացրեք շաքարի փոշին ու կաթը, խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը, ապա հասցրեք եռման աստիճանի ու 1 րոպե եփեք:
Դեղձի պտղամիսը մանր կտրատեք, խառնեք լիկյորի ու շաքարի փոշու հետ, միքսերով հարեք մինչև պյուրեի վերածվելը:
Ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: 250 գ շոկոլադը հալեցրեք կարագի հետ, հատ-հատ ավելացրեք դեղնուցները, ալյուրը, վանիլինն ու խառնեք:
Կարտոֆիլը մանր քերիչով քերեք, ավելացրեք ալյուրը, ձուն, աղ արեք ու խառնեք:
Պանիրը խոշոր քերիչով անցկացրեք, ավելացրեք խմելի-սունելին, մայոնեզը ու խառնեք:
Ձվերը հարեք կաթի ու կանաչիների հետ մինչև փրփրելը: Հարելու վերջում ավելացրեք աղն ու պղպեղների խառնուրդը:
Օշարակը մի փոքր հովացրեք, ավելացրեք նախապես թրջած ժելատինը: Օշարակը ժելատինի հետ խառնելով տաքացրեք, որպեսզի ժելատինն ամբողջությամբ լուծվի: Ավելացրեք խնձորի կամ խաղողի հյութը, մորու օշարակը և հովացրեք:
Ժելատինը բացեք վեցապատիկ եռացրած-սառեցրած ջրով, թողեք փքվի, ջուրը թափեք:
Սոխը օղակների ձևով կտրատեք, կարագի մի մասով տապակեք: Ավելացրեք տաք արգանակը, աղ ու պղպեղ արեք, հասցրեք եռման աստիճանի և թույլ կրակի վրա 15 րոպե եփեք:
Խմորը 0.5 սմ հաստությամբ բացեք: Տեղադրեք վրան ջուր ցողած տապակի մեջ, վրան անցքեր արեք, տեղադրեք ջեռոցում մինչև պատրաստ լինելը:
Ժելատինը բացեք վեցապատիկ եռացրած-սառեցրած ջրով, թողեք թող փքվի: Ջուրը թափեք:
Շամպինյոնները յուղի մեջ տապակեք, վրան կիտրոնի հյութ ցողեք ու աղ արեք:
Ելակը մաքրեք, լվացեք ու չորացրեք: Հատապտուղների մի մասը թողեք զարդարելու համար, մնացած ելակները դանակով կիսեք:
Ժելատինը բացեք վեցապատիկ եռացրած-սառեցրած ջրով, թողեք մինչև փքվելը: Ջուրը թափեք: Ժելատինը լուծեք գոլորշու վրա:
Հավի բդիկները 10 րոպեով մտցրեք տաք աղաջրի մեջ: Հանեք ջրի միջից, հովացրեք:
Դեղնուցները շաքարավազի ու վանիլինի հետ հարեք, ավելացրեք փափկեցրած կարագը, խառնեք: Ավելացրեք քերած կաթնաշոռը, հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը:
Բադրիջանները 1սմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք, ապա լվացեք ու չորացրեք: Ձեթի մի մասով երկու կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Շաքարավազը խառնեք ջրի հետ, ավելացրեք նարնջի կեղևն ու դարչինի փայտիկը: Թույլ կրակի վրա շաքարաջուրը հասցրեք եռման աստիճանի, 3 րոպե եփեք, ապա հանեք կրակի վրայից:
Շամպինյոնների վրա լցրեք սառը ջուրը, դրեք կրակին, հասցրեք եռման աստիճանի, 20 րոպե եփեք: Սունկը քամեք, ապա կտրատեք: Արգանակը հովացրեք:
Բաղադրիչները՝ 200 գ դառը շոկոլադ 2 բաժակ խիտ սերուցք 2 ճ/գ շաքարավազ 2 ճ/գ ժելատին 1/2 բաժակ կաթ 2 ճ/գ ռոմ Պատրաստման եղանակը Ժելատինը թրջեք վեցապատիկ եռացրած սառեցրած ջրի մեջ: Ջուրը թափեք, ժելատինը խառնեք տաք կաթի հետ ու կրակի վրա տաքացրեք մինչև ժելատինի մասնիկները հալվեն, հասցրեք եռման աստիճանի: Շոկոլադը հալեցրեք գոլորշու վրա, ավելացրեք շաքարի հետ […]
Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք: Կտրատեք նաև սունկը:
Խմորի համար ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից, դեղնուցները հարեք շաքարավազի ու ալյուրի հետ: Ավելացրեք առանձին հարած սպիտակուցներն ու խառնեք:
Խոզապուխտը, անանասն ու սունկը բարակ շերտերով կտրատեք: Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք, պանիրն ու ձուն էլ խոշոր քերիչով քերեք:
Նարինջները կիսեք, միջուկները հանեք ու կեղևից զամբյուղիկներ ստացեք:
Սոխը մանր կտրատեք և մսի խճողակի հետ մեկտեղ տապակեք ձիթապտղի ձեթի մեջ: Ավելացրեք լոլիկներն ու ևս 10 րոպե շոգեխաշեք: Շոգեխաշելու ավարտից 5 րոպե առաջ ավելացրեք կտրտած մաղադանոսը, աղ ու պղպեղ արեք:
Փափկեցրած կարագը տեղադրեք խորը պնակի մեջ, միքսերով հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը: Մեկ այլ պնակի մեջ ջարդեք ձուն, ավելացրեք շաքարավազը և հարեք մինչև սպիտակ զանգված ստանալը: Ձվի ու շաքարավազի խառնուրդը խառնեք հարած կարագի հետ:
Հավի եփած ֆիլեն տաշեղների ձևով կտրատեք:
Ձվի սպիտակուցները հարեք շաքարավազի 1/3-ի հետ մինչև փրփրելը, ապա ավելացրեք մնացած շաքարն ու կտրտած ընկույզը, խառնեք:
Թխվածքաբլիթը փշրեք, խառնեք կարագի հետ, լցրեք ֆորմայի մեջ ու պինդ սեղմեք: Ստացված կորժը սառեցրեք: