Բաժիններ՝

Թահինից թխվածքաբլիթ

Բաղադրիչները՝

  • 2 բաժակ ալյուր
  • 2/3 բաժակ թահին (քունջութե մածուկ)
  • 100 գ կարագ
  • 100 գ շաքարավազ
  • 1 ճ/գ վանիլային շաքարավազ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • մի պտղունց աղ
  • մաքրած, չբոված նուշ՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

Կարագը փափկեցրեք, բայց մի հալեցրեք: Մեծ թասի մեջ կարագը հարեք սովորական ու վանիլային շաքարավազի հետ, ապա ավելացրեք թահինը և փայտե գդալով խառնեք: Լավ խառնեք. սովորաբար թահինը խիտ է, իսկ դուք պիտի միատարր զանգված ստանաք:

Կարագի և թահինի զանգվածի մեջ ավելացրեք ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը, խմոր հունցեք:

Կարդացեք նաև

Խմորից գունդ արեք, կերակրի թաղանթի մեջ փաթաթեք և 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:

Խմորը մոտավորապես ընկույզի մեծության մասերի բաժանեք ու դրանցից գնդիկներ արեք:

Գնդիկները իրարից որոշակի հեռավորության վրա տեղադրեք փայլաթիթեղով պատած տապակի մեջ:

Յուրաքանչյուր գնդիկը մի փոքր սեղմեք ու կենտրոնում սեղմեք-տեղադրեք նուշը:

12-15 րոպե թխեք 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Մատուցելուց առաջ լրիվ հովացրեք:

Խորհուրդ: Թխվածքաբլիթը նուշի փոխարեն կարող եք զարդարել պնդուկով:

Տեսանյութեր

Լրահոս