Հավի միսը համեմել աղով և սև պղպեղով, տապակել ձեթով, երկու կողմից։
Սպիտակուցները շաքարավազով հարել, որպեսզի ստացվի պինդ բեզե, ապա ավելացնել ալյուրը, կակաոն և վանիլինը։ Անհրաժեշտ է զգուշությամբ խառնել սիլիկոնե թիակով, որպեսզի խմորը չնստի։
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ լցնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, 15 րոպե դնել սառնարանում, ապա մատուցել։
Պատրաստել սոուսը, ջեռոցամանի մեջ ձեթով տապակել սոխը և պղպեղը, ավելացնել սխտորը, խառնել, ավելացնել աղն ու սև պղպեղը, օրեգանոն և ծիտրոնը։ Ավելացնել լոլիկի խյուսը, եփել ևս 10 րոպե։ Վերջում ավելացնել ռեհանը։
Աղցանամանի մեջ լցնել մրգերը, ավելացնել սոուսը, մատուցել:
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ խառնել աղցանի բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, մատուցել։
Ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, մատուցել։
Թանձրուկի բաղադրիչները խառնել առանձին ամանի մեջ։ Աղցանամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել թանձրուկը, խառնել, մատուցել։
Առանձին ամանի մեջ խառնել քացախը, մեղրն ու ձեթը։ Ամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել քացախով զանգվածը, խառնել, մատուցել անմիջապես։
Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, 10 րոպե դնել սառցարանում։ Սառցարանից հանելուց հետո լցնել վանիլային պաղպաղակը, տարածել, կրկին դնել սառցարան։
Կարագը շաքարավազով հարել, հատ-հատ ավելացնել ձուն՝ հարելով, այնուհետև ավելացնել կիտրոնի կեղևը, վանիլինը, հարել, ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը։
Կարտոֆիլը լվանալ, վրան ձեթ քսել, աղ անել, դասավորել տապակի մեջ, եփել ջեռոցում 210°-ում, 50-55 րոպե։
Սմբուկը կտրատել երկար շերտերով և ձեթի մեջվ տապակել։ Մյուս բաղադրիչները ամանի մեջ խառնել։ Քսել սմբուկի շերտերի վրա, փաթաթել։
Աղցանի և սոուսի բաղադրիչները խառնել առանձին ամանների մեջ և մատուցել։
Ամբողջ աշխարհի տեղական խոհանոցի, ավանդական ռեստորանների և բնագիր բաղադրատոմսերի հանրաճանաչ Tasteatlas հանրագիտարանի նրբահացերի վարկանիշի 100 լավագույնների շարքում՝ 100 Best Rated Flatbreads in the World, տեղ են գտել երեք հայկական հացեր՝ ժենգյալով հացը (69-րդ) տեղ, մատնաքաշը (62 տեղ) և լավաշը (9-րդ տեղ)։
Ձուն խաշել (եռալուց հետո եփել 10 րոպե), դեղնուցն առանձնացնել, լավ տրորել։ Կարագը մի փոքր տաքացնել (չպետք է հալվի, պետք է շատ փափուկ լինի) և ավելացնել շաքարավազը և դեղնուցը, լավ տրորել։ Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել գդալով։
Սոխը ձիթայուղի մեջ տապակել, այնուհետև ավելացնել լոլիկի մածուկը, տապակել։ Ավելացնել լոբին, սիսեռը, ոսպը և բլղուրը։ Մի փոքր տապակել, աղ ու պղպեղ անել, ավեացնել չրերը։ Վերջում ավելացնել կանաչիները։
Գրաֆինի մեջ կիսով չափ սառույց լցնել, վրան ավելացնել կտրատած կիտրոնները։ Առանձին ամանի մեջ խառնել կիտրոնի հյութը, խտացրած կաթն ու շաքարավազը, խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Լցնել գրաֆինի մեջ, ավելացնել ջուրը, խառնել և անմիջապես մատուցել։
Սմբուկները կլոր-կլոր կտրատել և աղ անել, թողնել 15 րոպե, անձեռոցիկով չորացնել։
Սոուսի համար առանձին ամանի մեջ լավ խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները։
Արգանակի համար բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ եփել։
Հավի միսը կտրատել խորանարդիկների, ավելացնել մարինադի բաղադրիչները, մարինացնել, թողնել մնա 10 րոպե։ Առանձին խառնել Քունգ Պաո սոուսի բաղադրիչները։ Տապակել հավը ձեթով, հանել թավայից, ավելացնել կրկին ձեթ, պղպեղները, սխտորը, իմբիրը և չիլի պղպեղը։ Խառնել և տապակել մոտ 4 րոպե։
Միսը ձեթով տապակել, ավելացնել համեմունքները, տապակել։ Ավելացնել եղեգնաշաքարը, 2 ճ/գ սոյայի սոուսը, ձեթը։
Ձուկը լվանալ, գլուխն առանձնացնել, իսկ մնացած մասը բաժանել 4 մասի և աղ անել։
1 թեյի գդալ աղը լցնել տարայի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկ և մանր կտրատած սխտոր։ Ստացված զանգվածը լավ խառնել։
Թույլ կրակի վրա հալեցնել կարագը,կամաց-կամաց ավելացնելով ալյուրը՝ անդադար խառնեք մոտավորապես 30 րոպե։
Ոլոռը լվանալ, մեկ ժամ թրջել սառը ջրում։ Կարտոֆիլը կտրատել խորանարդաձև։
Հայտնաբերվել են ամենաարտասովոր ուտեստները, որոնց համտեսելու համար արժե մեկնել Ռուսաստան, հայտնում է Tutu-ն։
Մեծ կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, միաժամանակ կաթը առանձին ամանի մեջ դնել գազօջախին, լավ տաքացնել, բայց չեռացնել։
Չորացրած ծիրանը, չամիչը և սալորաչիրը 15 րոպե թողնել տաք ջրի մեջ, այնուհետև քամել և մանր կտրատել։