Բաժիններ՝

Գազարով աղցան

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ գազար, ցանկալի է՝ մանր
  • 3 պճեղ սխտոր
  • կես կիտրոնի հյութ
  • 3-4 ճյուղ մաղադանոս կամ անանուխ
  • 1/2 թ/գ.ժ կայենյան պղպեղ (кайенский перец)
  • 1/2-1 թ/գ զիրայի սերմեր
  • մի փոքր շաքարավազ, ցանկալի է՝ շագանակագույն
  • ծովի խոշոր աղ

Պատրաստման եղանակը

Զիրան լցրեք չոր թավայի մեջ, դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, խառնելով՝ 1-2 րոպե բովեք: Երբ համեմունքի բույրը զգաք, վերցրեք կրակից:

Զիրային ավելացրեք աղն ու կայենյան պղպեղը, տրորեք, վերածեք փոշու:

Կարդացեք նաև

Մաքրեք սխտորն ու գազարը: Գազարը բաժանեք չորս մասի, եթե մեծ գազարներ են, ավելի շատ մասերի բաժանեք:

Կտրտած գազարը սխտորի, շաքարավազի ու մի փոքր աղի հետ լցրեք եռացող ջրի մեջ ու 15 րոպե եփեք:

Պատրաստի գազարը թողեք քամվի, չորացրեք, տեղադրեք ափսեի մեջ, համեմեք: Եփած սխտորը նույնպես կարող եք կտրտել ու որպես համեմունք օգտագործել:

Թողեք 15 րոպե հովանա, վրան կիտրոնի հյութ և մանրացրած մաղադանոս կամ անանուխ լցրեք:

Խորհուրդ: Աղցանի տոնական տարբերակի համար կարող եք գազարի հետ միասին հում բազուկ օգտագործել և համեմել նարնջի հյութով ու անանուխով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս