Ձեթի մեջ մարինացված և ածուխի վրա տապակած ճուտ
Բաղադրիչները՝
- 2 ճուտ՝ յուրաքանչյուրը 700-800գ
Մարինադի համար
- 3/4 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
- 3/4 բաժակ կիտրոնի հյութ
- 2 ճ/գ չորացրած ուրց
- 1 ճ/գ սխտորի փոշի
- աղ
- աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ճտերը կրծքի հատվածից 2 մասի բաժանեք: Կենտրոնական ոսկորը կռճիկների հետ միասին հեռացրեք:
Ճտերը ծածկեք կերակրի թաղանթով, ուժգին սեղմեք մինչև լրիվ տափակեն: Կերակրի թաղանթը հեռացրեք, ճտերը տեղադրեք բարձր ծայրերով ափսեի մեջ:
Մարինադի բոլոր բաղադրիչները խառնեք, խառնուրդը լցրեք ճտերի վրա և 2-4 ժամ պահեք սառը տեղում (պարտադիր չէ՝ սառնարանում):
Մինչ ճտերը մարինացվում են, վառեք ածուխը. այն պետք է լավ այրվի և սպիտակ մոխրով պատվի: Գրիլի ցանցը լավ թեժացրեք, ձեռնոցով մի ձեռքով պահելով՝ մյուս ձեռքով ցանցը պատեք ձեթով: Ցանցը տեղադրեք ածուխից 20-25սմ բարձրության վրա:
Ճտերը հանեք մարինադից, 5 րոպե դրեք քամիչի մեջ, որպեսզի ձեթը քամվի: Մարինադը պահեք:
Ճտերը մաշկը դեպի ներքև շարեք ցանցի վրա, 25-30 րոպե տապակեք՝ յուրաքանչյուր 10 րոպեն մեկ վրան մարինադ քսելով: Ճտերը շրջեք, ևս 10 րոպե տապակեք:
Մատուցեք շատ տաք վիճակում:
Խորհուրդ: Ճտերը լավ է մատուցել յոգուրդի և անանուխի սոուսի հետ, հասարակ կանաչ աղցանով կամ վարունգի հետ մեկտեղ:
Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 3-5 ժամ առաջ: