Խոզի միս՝ ֆլորենցյան ձևով
Բաղադրիչները՝
- 900 գ խոզի փափուկ միս՝ մեկ կտորով
- 2 պճեղ սխտոր
- 2 ճյուղ հազրեվարդ (розмарин)
- 1/2 բաժակ սպիտակ չոր գինի
- 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
- խոշոր աղ
- աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սխտորը մաքրեք ու մանրացրեք: Մանր կտրտեք հազրեվարդի տերևները: Սխտորն ու հազրեվարդը լցրեք պնակի մեջ, ավելացրեք աղն ու սև պղպեղը, տրորեք:
Խոզի մսի վրա դանակի սուր ծայրով անցքեր արեք և լցոնեք սխտորի ու հազրեվարդի խառնուրդով: Խոզի միսը բոլոր կողմերից պատեք աղով ու պղպեղով:
Խորը և ջերմադիմացկուն կոթով թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը: Ուժեղ կրակի վրա բոլոր կողմերից տապակեք խոզի միսը մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Մսի վրա լցրեք գինին, թողեք՝ գոլորշիանա:
Թավան 1 ժամ 20 րոպեով կամ 1 ժամ 30 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ՝ անընդհատ վրան լցնելով եփելու ընթացքում մսից դուրս եկող հեղուկը:
Պատրաստի խոզի միսը կտրատեք և տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ:
Ֆլորենցյան եղանակով պատրաստված խոզի միսը կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Խորհուրդ: Եթե ջերմադիմացկուն կոթով թավա չունեք, կարող եք օգտագործել սովորականը: Միայն թե ջեռոցում տեղադրելուց առաջ կոթը փաթաթեք մի քանի շերտ փայլաթիթեղով: