Բաժիններ՝

Պիստակով փախլավա

Բաղադրիչները՝

  • 12 ֆիլո խմորի շերտ
  • 400 գ մաքրած, անալի պիստակ
  • 2 ձվի սպիտակուց
  • 100 գ կարագ
  • 250 գ շաքարավազ
  • 4 ճ/գ կիտրոնի հյութ
  • 4 ճ/գ մեղր
  • 1 թ/գ աղացած դարչին
  • 1 ճ/գ վարդի ջուր

Պատրաստման եղանակը

Պիստակը մանրացրեք, խառնեք մեղրի, վարդի ջրի ու դարչինի հետ: Սպիտակուցները հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանաք, ապա խառնեք պիստակի խառնուրդի հետ:

Առանձնացրեք ֆիլո խմորի շերտերը, անհրաժեշտության դեպքում կտրեք-հարմարեցրեք ձեր տապակի չափսերին: Խմորը ծածկեք խոնավ սրբիչով, որպեսզի չչորանա:

Կարդացեք նաև

Կարագը հալեցրեք: Տապակը պատեք կարագով, ֆիլոյի 4 շերտ տեղադրեք վրան՝ յուրաքանչյուր շերտը կարագով պատելով: Պիստակի խառնուրդի կեսը լցրեք խմորի վրա:

Կրկնեք գործողությունը. տեղադրեք ֆիլոյի հերթական 4 շերտը՝ յուրաքանչյուրը կարագով պատելով, վրան լցրեք պիստակի մյուս կեսը: Ապա տեղադրեք մնացած 4 շերտերը:

Դանակի սուր ծայրով փախլավան քառակուսիների ձևով կամ շեղանկյունաձև կտրատեք, 30-40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Շաքարավազը լցրեք 250 մլ ջրի մեջ, տեղադրեք կրակին, թողեք 5 րոպե եռա, ապա վերցրեք կրակից, հովացրեք: Ավելացրեք կիտրոնի հյութը:

Ջեռոցից հանած տաք փախլավայի վրա լցրեք ստացված օշարակը, 1 ժամ թողեք լրիվ հովանա ու մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս