Բաժիններ՝

Բրնձի և ցորենի ալյուրից կեքսեր

Բաղադրիչները՝

  • 100 գ բրնձի ալյուր
  • 100 գ ցորենի ալյուր
  • 200 գ շաքարավազ
  • 200 գ կարագ և մի փոքր էլ տապակին քսելու համար
  • 5 ձու
  • 1 կիտրոն
  • 1 ճ/գ վանիլային շաքարավազ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • մի փոքր աղ

Պատրաստման եղանակը

Կարագը փափկացրեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում: Ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացրեք: Կարագը սովորական և վանիլային շաքարավազի հետ հարիչով հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը:

Դեղնուցները հատիկ-հատիկ ավելացրեք՝ շարունակելով հարելը: Ալյուրի երկու տեսակներն ու փխրեցուցիչը խառնեք իրար: Կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով քերեք, ապա ալյուրն ու կիտրոնի կեղևն ավելացրեք կարագի մեջ: Խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:

Կարդացեք նաև

Սպիտակուցը մի փոքր աղի հետ հարեք մինչև փրփրի և ավելացրեք խմորի մեջ՝ փայտե գդալով ներքևից վերև խառնելով:

Կեքսերի համար նախատեսված կաղապարները պատեք կարագով և դրանց մեջ 2/3-ի չափով լցրեք ստացված խմորը:

Կեքսերը 25 րոպե թխեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Մատուցելուց առաջ ցանցի վրա լրիվ հովացրեք:

Խորհուրդ: Կիտրոնի փոխարեն կարող եք նարնջի կեղև ավելացնել, իսկ վանիլային շաքարավազը փոխարինել դարչինով:

Տեսանյութեր

Լրահոս