Բաժիններ՝

Լուկումադես

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ ալյուր
  • 1 փաթեթ կամ 7 գ չոր փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ աղ
  • 300-350 մլ ջուր
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար

Օշարակի համար

  • 2 բաժակ շաքարավազ
  • 1 բաժակ մեղր
  • աղացած դարչին

Պատրաստման եղանակը

Խմորիչը բացեք ոչ մեծ քանակության, 38-40 աստիճան ցելսիուս տաքության ջրի մեջ, 5-7 րոպե թողեք մինչև խմորիչն սկսի փրփրել:

Կարդացեք նաև

Ալյուրն ու աղը խառնեք, լցրեք սեղանի վրա, բլուր արեք: Ալյուրի կենտրոնում անցք բացեք, լցրեք խմորիչով ջուրն ու սկսեք խմոր հունցել՝ քիչ-քիչ ավելացնելով ավելացած տաք ջուրը:

Խմորը հունցեք մինչև էլաստիկ դառնալը՝ մոտ 10 րոպե, վերածեք գնդի, վրան մի փոքր կարագ քսեք, տեղադրեք մաքուր թասի մեջ, սրբիչով ծածկեք և մոտ 1 ժամ թողեք տաք տեղում, թող բարձրանա:

Պատրաստեք օշարակը: Կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազը, 1 բաժակ ջուրը և մեղրը, հասցրեք եռման աստիճանի և 4-5 րոպե եփեք: Օշարակը հանեք կրակի վրայից ու պահեք տաք վիճակում:

Լայն ու խորը կաթսայի մեջ հալեցրեք կարագը:

Ձեռքերը մտցրեք ջրի մեջ, խմորից փոքր մաս պոկեք, ընկույզի չափի գունդ արեք, տեղադրեք տաքացած կարագի մեջ, տապակեք:

Նույն ձևով, անընդհատ շուռ տալով տապակեք մյուս գնդիկները մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի փքաբլիթները տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:

Գնդիկները բլուրի ձևով տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, վրան լցրեք տաք օշարակը, թողեք 15-30 րոպե՝ ներծծվի: Մատուցելուց առաջ վրան դարչին ցանեք:

Խորհուրդ: Դարչինի համն ուժեղացնելու համար օշարակը եփելիս կարող եք նրա մեջ դարչինի փայտիկ ավելացնել:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս