Սոխով ու ռիկոտա պանրով կարկանդակ
Բաղադրիչները՝
- 500 գ առանց խմորիչի շերտավոր խմոր
- 600 գ սոխ
- 200 գ ռիկոտա պանիր
- 4 ձու
- 6 ճ/գ պարմեզան պանիր
- 2 ճյուղ խնկածաղիկ (майоран)
- 6 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք: Խնկածաղիկը մանրացրեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը և միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 10 րոպե տապակեք սոխը:
Խմորը բարակ բացեք և այն տեղադրեք ջուր ցողած տապակի մեջ: Պատառաքաղով ծակծկեք խմորը: Խմորից պոկված մասերը պահեք:
Թասի մեջ փայտե գդալով լավ խառնեք ռիկոտան: Ավելացրեք հարած ձվերը, տապակած սոխը, խնկածաղիկն ու պարմեզան պանիրը, աղ ու պղպեղ արեք: Միջուկը խառնեք և հավասարաչափ լցրեք խմորի վրա:
Խմորի պոկված մասերից շերտեր պատրաստեք: Շերտերը ցանցաձև տեղադրեք միջուկի վրա: Տապակը 40 րոպեով տեղադրեք 190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
Կարկանդակը մատուցեք տաք կամ գոլ վիճակում:
Խորհուրդ: Կարկանդակը պատրաստելու մի ձև էլ կա. սոխի փոխարեն 300 գ պատրաստի սպանախ օգտագործեք: