Բաժիններ՝

Ռիկոտա պանրով պաստիցիա

Բաղադրիչները՝

  • 300 գ շերտավոր խմոր
  • 2 ձու
  • 250 գ ռիկոտա պանիր կամ տնական կաթնաշոռ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • շաքարի փոշի՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

Խմորը 7 մմ հաստությամբ բացեք և 9-10 սմ տրամագծով շրջանակներ արեք:

Ռիկոտա պանիրը կամ կաթնաշոռը պատառաքաղով տրորեք, ավելացրեք թեթևակի հարած ձվերը, մի փոքր աղ ու պղպեղ և խառնեք:

Կարդացեք նաև

Խմորի յուրաքանչյուր շրջանակի մեջ մի քանի գդալ պանրային միջուկ լցրեք, խմորին կիսալուսնի ձև տվեք և ծայրերը պատառաքաղով սեղմեք այնպես, որպեսզի միջնամասը բաց մնա:

Պատրաստի կարկանդակները վրան փայլաթիթեղ քաշած տապակի մեջ տեղադրեք այնպես, որ միջուկը չհոսի:

Պաստիցիաները 20 րոպե թխեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Մատուցեք տաք, գոլ կամ սառը վիճակում:

Ցանկության դեպքում վրան շաքարի փոշի ցանեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս