Ճապոնական ժելե՝ պատրաստված կարտոֆիլից
Իմոյոկան պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝
1. Քաղցր կարտոֆիլ – 400 գ
2. Ագար-ագար – 1 թ/գ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Ջուր – 1/2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Քաղցր կարտոֆիլը մաքրել և շերտատել:
2. Լցնել կաթսայի մեջ, ջուր ավելացնել այնքան, որ կարտոֆիլն ամբողջությամբ ծածկվի:
3. Եփել բարձր կրակի վրա մոտ 15 րոպե, մինչև կարտոֆիլը փափկի:
4. Ջուրը թափել, ավելացնել շաքարավազ և վերածել խյուսի:
5. Ագար-ագարը թրջել ջրի մեջ, հետո լցնել թասի մեջ և թաքացնել ցածր կրակի վրա, մինչև այն լրիվ հալչի:
6. Ագար-ագարը խառնել կարտոֆիլային խյուսի հետ և անցկացնել մաղով:
7. Ստացված զանգվածը լցնել ուղղանկյուն կաղապարների մեջ և դնել սառնարանը:
8. Պատրաստի աղանդերը մատուցել կանաչ թեյի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը