Բաժիններ՝

Տաք աղցան՝ սմբուկով, բուլղարական պղպեղով և ֆետա պանրով

Բաղադրիչներ

1. Սմբուկ – 250 գ

2. Քաղցր պղպեղ – 250 գ

3. Լոլիկ – 250 գ

4. Մեղր – 2 ճ/գ

5. Դիժոնյան մանանեխ – 1 թ/գ

6. Ֆետա պանիր – 150 գ

7. Ձիթայուղ – 6 ճ/գ

8. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Սմբուկը և բուլղարական պղպեղը խորանարդաձև կտրատել:

2. Կտրատված սմբուկը շարել տապակին, աղ ցանել, ձիթայուղ ցողել:

3. Եփել 10-15 րոպե, նախապես 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

4. Լոլիկները նույնպես խորանարդաձև կտրատել:

5. Ֆետան մի փոքր տրորել պատառաքաղով:

6. Սոուսը պատրաստելու համար խառնել և միասեռ զանգված ստանալ ձիթայուղից, մանանեխից, մեղրից, աղից և սև աղացած պղպեղից:

7. Խառնել սմբուկը, պղպեղը, լոլիկը և ֆետան, ավելացնել սոուսը, խառնել: Մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս