Բաժիններ՝

Յոգուրտով աղցան

Բաղադրիչներ

1. Յոգուրտ – 200-220 գ

2. Հնդկահավի փափկամիս – 160 գ

3. Տանձ – 1 հատ

4. Ծիրանի չիր – 70 գ

5. Ձու – 4 հատ

6. Ընկույզ – 50 գ

7. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Հնդկահավի փափկամիսը լվանալ, դնել կաթսայի մեջ, վրան ջուր լցնել, աղ ցանել, դնել կրակին և եփել մինչև լրիվ պատրաստ լինելը:

2. Եփվելուց հետո հանել ջրից, չորացնել, թողնել, որ սառչի:

3. Ձվերը պինդ եփել, սառեցնել ջրի մեջ, մաքրել:

4. Տանձը լվանալ, կորիզները հեռացնել, խորանարդաձև կտրատել:

5. Ծիրանի չիրը շերտատել: Ձուն խորանարդաձև կտրատել: Կտրատել նաև ընկույզը:

6. Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել յոգուրտը, աղ և պղպեղ ցանել, նորից խառնել: Մատուցելիս զարդարել ծիրանի չրով և անանուխով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս