Բաժիններ՝

Ի՞նչ պատրաստել դդումից հենց այս պահին

Ներկայացնում ենք «Без рецепта» սրճարանի շեֆ-խոհարար Ալեն Գերայի՝ դդումով աղցանի բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչներ

1. Դդում – 80 գ

2. Կոկոսի յուղ՝ տապակելու համար – 20 մլ

3. Թխկու օշարակ – 20 մլ

5. Հազարի տերևներ – 30 գ

6. Նուշի յուղ՝ նարնջի համով – 20 գ

Սերմերի և ընկույզների խառնուրդ.

1. Քունջութի սերմեր – 4 գ

2. Սոճու ընկույզ – 5 գ

3. Դդմի սերմեր – 5 գ

4. Արևածաղկի սերմեր – 5 գ

5. Կանեփի սերմեր – 3 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Դդումը խորանարդաձև կտրատել, տապակել կոկոսի յուղով:

2. Տապակման վերջում ավելացնել թխկու օշարակը և կարամելիզացնել դդումը:

3. Հազարի տերևները մանրացնել, լցնել խորը ափսեի մեջ, վրան շարել դդումը: Այնուհետև ավելացնել սերմերի և ընկույզների խառնուրդը:

4. Մատուցելուց առաջ ցողել նուշի յուղ՝ նարնջի համով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս