Գերմանական աղցան, որը կարելի է մատուցել նաև որպես խավարտ
Բաղադրիչներ
1. Կարտոֆիլ – 5 հատ
2. Սոխ – 1 հատ
3. Թթու մեծ վարունգ – 2 հատ
4. Մաղադանոս – 1 փունջ
5. Թթվասեր – 150 մլ
6. Ձիթայուղ – 2 ճ/գ
7. Դիժոնյան մանանեխ – ըստ ցանկության
8. Կիտրոնի հյութ – 1/2 հատ
9. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Առաջին հերթին պետք է եփել մաքրած կարտոֆիլը: Այն պետք է փափկի, բայց չվերածվի խյուսի:
2. Կարտոֆիլի եփվելու ընթացքում մանր կտրատել վարունգը, սոխը և մաղադանոսը:
3. Եփված կարտոֆիլը լցնել այն թասի մեջ, որտեղ պետք է պատրաստվի աղցանը:
4. Տաք կարտոֆիլը հենց թասի մեջ կտրատել: Ավելացնել ձիթայուղ, կիտրոնի հյութ, աղ և պղպեղ:
5. Ավելացնել մաղադանոսը և զգուշությամբ խառնել: Սպասել մի քանի րոպե:
6. Ավելացնել թթվասերը, սոխը, վարունգը և մանանեխը: Նորից զգուշությամբ խառնել: Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը