Բաժիններ՝

Հավի ազդրը՝ մանանեխամեղրային մարինադում

Բաղադրիչներ

1. Հավի ազդր – 8 հատ

2. Մեղր – 100 մլ

3. Դիժոնյան մանանեխ – 4 ճ/գ

4. Գինու քացախ (սպիտակ) – 4 ճ/գ

5. Արևածաղկի յուղ – 4 ճ/գ

6. Աղ, սև պղպեղ

7. Սոյայի սոուս

8. Մաղադանոս, համեմ

Պատրաստման եղանակը

1. Ազդրերը սուր դանակով ծակծկել, տեղավորել խորը թասի մեջ:

2. Խառնել մեղրը, մանանեխը, քացախը, սխտորը, արևածաղկի յուղը, աղը, սոյայի սոուսը, սև աղացած պղպեղը: Ստացված մարինադը լցնել ազդրերի վրա, ծածկել փայլաթիթեղով և գիշերը թողնել սառնարանում:

3. Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճան, ազդրերը տեղավորել տապակի մեջ և դնել ջեռոցը:

4. Ազդրերը ջեռոցում եփել 40 րոպե, մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս