Բաժիններ՝

Կոտլետներ՝ պատրաստված սմբուկից

Բաղադրիչներ

1. Սմբուկ – 400 գ

2. Սոխ – 3 հատ

3. Սխտոր – 3 պճեղ

4. Գազար – 3 հատ

5. Ձու – 2 հատ

6. Ալյուր – 2 ճ/գ

7. Տոմատի մածուկ – 1 ճ/գ

8. Աղ – 1/2 թ/գ

9. Բուսայուղ

10. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Սմբուկը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Աղալ, այնուհետև քամել:

2. Ավելացնել ձվերը, ալյուրը, աղը, լավ խառնել:

3. Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել և գդալով հարթ կոտլետներ ձևավորել, տապակել երկու կողմից:

4. Մեկ այլ տապակի մեջ նորից բուսայուղ տաքացնել և մի փոքր տապակել կտրատված սխտորը և սոխը: Ավելացնել գազարը և շարունակել տապակել:

5. Ավելացնել տոմատի մածուկը, համեմել աղով և պղպեղով, շոգեխաշել:

6. Մարտուցվող ափսեի մեջ դնել կոտլետները և վրան ավելացնել շոգեխաշած բանջարեղենը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս