Բաժիններ՝

Դասական ֆրանսիական թխվածքաբլիթ՝ Բրետոն

Բաղադրիչներ

1. Կարագ – 250 գ

2. Շագանակագույն շաքարավազ – 190 գ

3. Վանիլին – 1 թ/գ

4. Ձվի դեղնուց – 4 հատ

5. Ալյուր – 385 գ

6. Փխրեցուցիչ – 8 գ

7. Աղ – 1 պտղունց

8. Ձու՝ վրան քսելու համար – 1/2 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը և փխրեցուցիչը մաղել, աղ ավելացնել:

2. Կարագը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեկական դեղնուց և լավ հարել:

3. Ավելացնել վանիլին:

4. Խմորը երկար հունցել, գունդ ձևավորել և 2 ժամ դնել սառնարանը:

5. Սեղանի վրա մի փոքր ալյուր շաղ տալ, խմորը գրտնակել, ստանալ 0.5-0.8 սմ շերտ, օղակներ ձևավորել բաժակով և շարել տապակին:

6. Կես ձուն հարել մի փոքր ջրի հետ, քսել թխվածքաբլիթներին, թողնել, որ չորանան: Կրկնել ևս մեկ անգամ: Չորանալուց հետո դանակով գծեր անել:

7. Թխել մոտ 20 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս