Բաժիններ՝

Օրը սկսեք այս նախաճաշով. շիլայի պատրաստման լավագույն տարբերակը

Բաղադրիչներ

1. Վարսակի ալյուր – 110 գ

2. Բանանի կաթ – 120 գ

3. Կարագ – 20 գ

4. Աղ – 1 գ

5. Շաքարավազ – 2 գ

6. Աղի կարամել – 10 գ

7. Ընկույզ – 5 գ

Կարամելիզացված բանանների համար

1. Մաքրած բանան – 2 հատ

2. Վանիլին – 1 գ

3. Շաքարավազ – 1 գ

4. Կարագ – 20 գ

5. Կոնյակ – 15 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Վարսակի փաթիլների վրա կաթ լցնել և դնել ցածր կրակին:

2. Բանանները շերտատել և տապակել շաքարավազով և կոնյակով, մինչև կարամելիզացվեն:

3. Բանանի փրփուր ստանալու համար հարել մնացած բանանը և բանանի կաթը:

4. Շիլան լցնել ափսեի մեջ, ծածկել բանանի փրփուրով, վրան շարել կարամելիզացված բանանները և աղի կարամել շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս