Բաժիններ՝

Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. «Նիսուազ»

Բաղադրիչներ

1. Երիտասարդ կարտոֆիլ (եփած) – 300 գ

2. Կանաչ լոբի (եփած) – 200 գ

3. Կարմիր բուլղարական պղպեղ – 1 հատ

4. Չերրի լոլիկներ – 200 գ

5. Լորի ձու – 8 հատ

6. Անձրուկի փափկամիս (Анчоусы) – 5-6 հատ

7. Հազար ռոմանո – 1 փունջ

8. Հազար – 1 փունջ

9. Թունաձկան փափկամիս – հատ

10. Ձիթայուղ՝ թունաձուկը տապակելու համար – 4 ճ/գ

11. Սոխ – 1 հատ

12. Կապար – 1 ճ/գ

13. Ձիթապտուղ – 4 ճ/գ

14. Աղ

Սոուսի համար՝

1. Մանանեխ – 2 ճ/գ

2. Կիտրոնի հյութ – 1/4 հատ

3. Մեղր – 1 թ/գ

4. Ձիթայուղ – 8 ճ/գ

5. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարտոֆիլը խոշոր կտրատել: Լոբին երկարությամբ կիսել: Պղպեղը խոշոր շերտատել, լոլիկները կիսել:

2. Լորի ձվերը եփել մոտ 2 րոպե, սառեցնել:

3. Անձրուկը, եթե խոշոր է, կտրատել 2-3 մասի: Հազարի տերևները լավ լվանալ, չորացնել և ձեռքով կտրատել խոշոր չափերի:

4. Թունաձկան վրա ձիթայուղ լցնել, տապակել երկու կողմից մոտ 2 րոպե: Վերցնել կրակից, աղ ցանել:

5. Խառնել մանանեխը, կիտրոնի հյութը, մեղրը, աղը և պղպեղը: Անընդհատ խառնելով՝ բարակ շիթով ավելացնել ձիթայուղը: Սոուսը պետք է ստացվի հարթ և միասեռ:

6. Խորը թասի մեջ խառնել բոլոր բանջարեղենները, հազարի, ձվերի, անձրուկի, կապարի և ձիթապտուղների հետ:

7. Աղցանի վրա սոուս լցնել, տեղադրել ափսեների մեջ: Տապակած թունաձուկը բարակ շերտատել, տեղադրել աղցանների հետ և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս