Մաքրեք ձկները, հեռացրեք գլուխները, ներքին օրգաններն ու ողնաշարը: Սխտորը դանակի կոթով ճզմեք, մաքրեք: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք. դրանք պետք չեն գալու:
Կարտոֆիլը մաքրեք, 5 մմ հաստությամբ կլոր կտրատեք, և կաթով միջին ուժգնության կրակի թողեք եռա: Եռալուց հետո կրակն ուժեղացրեք, եռացրեք ևս 8 րոպե:
Կիտրոնները լավ լվացեք, կիսեք, գլխամասերը կտրեք, որպեսզի կիտրոնները հնարավոր լինի ափսեի մեջ դնել: Կիտրոնի կեսերից հեռացրեք միջուկը:
Սոխը, կարտոֆիլն ու նեխուրը մանր կտրատեք: Սխտորը դանակի կոթով ճզմեք, ապա մաքրեք ու մանրացրեք:
Ճագարի կտորները տեղադրեք խորը տապակի մեջ, վրան լցրեք մնացած գինին ու 40-50 րոպե տապակեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում՝ կտորները նվազագույնը 1-2 անգամ շրջելով: Առաջին 20-30 րոպեներին լավ կլինի, եթե միսը փայլաթիթեղով ծածկեք: Հետո փայլաթիթեղը հեռացրեք, որպեսզի միսը կարմրի:
Կեղևից մաքրեք սմբուկներն ու բադրիջանները, 1,5 սմ հաստությամբ քառակուսաձև կտրատեք: Մաքրեք տաքդեղները, երկար շերտերով կտրատեք:
Բրինձը սառը ջրով լավ լվացեք, քամեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան 1-2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ լցրեք, աղ արեք, խառնեք: Ապա 1,5 բաժակ եռացրած ջուր լցրեք վրան, կրկին խառնեք, կափարիչը դրեք: Ուժեղ կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի, թուլացրեք կրակը, եփեք 12 րոպե:
Սոխը մաքրեք, վրան մտցրեք մեխակի կոկոնները: Սխտորն առանց մաքրելու դանակի կոթով մի փոքր ճզմեք: Գազարը մաքրեք ու կտրտեք մանր քառակուսիների ձևով:
Լոբին 12 ժամ դրեք սառը ջրի մեջ: Հետո լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ: Վրան սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի, եփեք 5 րոպե, ջուրը թափեք:
Տավարի միսը կտրեք հաստ շերտերով, տեղադրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, որպեսզի այն համարյա ծածկի միսը: Ավելացրեք խոշոր աղն ու դափնու տերևը:
Կաթսայի մեջ լցրեք կաթը, ավելացրեք դարչինի փայտիկն ու կիտրոնի կեղևը: Կաթսան դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, կաթը հասցրեք եռման աստիճանի, հանեք կրակի վրայից: Կափարիչը փակեք, թողեք մի քիչ հովանա: Կաթը պետք է մի փոքր տաք մնա: Կաթից հանեք դարչինի փայտիկն ու կիտրոնի կեղևը:
Կիտրոնները չորս մասի բաժանեք, առանձնացրեք կեղևը (միջուկը պետք չի գալու): Կիտրոնի կեղևները կտրատեք, կեսն առանձնացրեք մատուցելու համար:
Բեկոնը քառակուսի կտրատեք, լցրեք եռացող ջրի մեջ, թողեք 1-2 րոպե եռա, քամեք:
Սիսեռի վրա մեծ քանակության սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի, 5 րոպե եփեք: Վերցրեք կրակի վրայից և փակ կափարիչի տակ 12 ժամ պահեք: Հետո քամեք, թարմ սառը ջուր լցրեք վրան ու 1 ժամ եփեք:
Հավի ազդրը դրեք կաթսայի մեջ, վրան ջուր լցրեք, դրեք կրակին ու եռացրեք: Փրփուրը հեռացրեք: Արգանակը 40-50 րոպե եփեք:
Սոուսի համար շատ մանր կտրատեք մաղադանոսն ու սոխը: Կարագը փոքր կաթսայի մեջ հալեցրեք, ավելացրեք սոխն ու մաղադանոսը, միջին ուժգնության կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք: Ավելացրեք գինին, հասցրեք եռման աստիճանի: Ավելացրեք տոմատի մածուկը, շաքարավազն ու դափնու տերևը, խառնեք: Հաճախակի խառնելով՝ 10-15 րոպե եփեք սոուսը մինչև խտանալը: Հանեք կրակի վրայից:
Սիսեռի վրա մեծ քանակության ջուր լցրեք և 24 ժամ թողեք:
Ձկների լողակները, ներքին օրգաններն ու խռիկները հեռացրեք, թեփուկները դանակով քերեք ու ձկները լավ լվացեք հոսող ջրի տակ: Ձկների գլխից մինչև պոչը փորի մասից կտրվածք արեք, հնարավորինս մաքրեք փշերից ու ոսկորներից:
Սպիտակաձավարը լցրեք մեծ թասի մեջ և խառնեք բուսական յուղի հետ: Ավելացրեք մյուս բաղադրիչները՝ բացի նուշից, և լավ խառնեք:
Պատրաստեք կրեմը. հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնեք կաթը, սերուցքը, դեղնուցները, շաքարավազը, աղը և մաղած ալյուրն ու լավ խառնեք, որպեսզի գնդիկներ չմնան:
Խմորը երկու մասի բաժանեք, յուրաքանչյուրը երկար ուղղանկյունաձև բացեք ալյուր ցանած սեղանի վրա:
Տաքդեղները բոլոր կողմերից խորովեք, անմիջապես տեղադրեք պոլիէթիլենային փաթեթների մեջ ու թողեք մոտ 10 րոպե: Հետո հովացրեք, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, կտրատեք ոչ շատ բարակ շերտերով:
Սուրճը լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք շաքարի 2/3-ը, եփեք միջին ուժգնության կրակի վրա, մինչև հեղուկը օշարակի վերածվի՝ մոտ 5-7 րոպե: Սուրճի օշարակը վերցրեք կրակի վրայից, ավելացրեք չամիչը և թողեք սառչի: Ավելացրեք շոկոլադի փշուրներն ու հարած ձվերը:
Մսից ռագուի համար մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը, ձիթապտղի յուղով 5 րոպե տապակեք թավայի մեջ:
Կեղևով կարտոֆիլը 30 րոպե եփեք, մաքրեք կեղևից ու պյուրեի վերածեք: Փխրեցուցիչը բացեք 1/2 բաժակ տաք (38-40 աստիճան ցելսիուս) ջրի մեջ: Ալյուրը մաղեք, վրան լցրեք փխրեցուցիչով ջուրը, ավելացրեք կարտոֆիլն ու աղը:
Պիստակը մանրացրեք, խառնեք մեղրի, վարդի ջրի ու դարչինի հետ: Սպիտակուցները հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանաք, ապա խառնեք պիստակի խառնուրդի հետ:
Դդումը մաքրեք, պտղամիսը միջին չափի քառակուսիների ձևով կտրատեք: Սոխին ավելացրեք տոմատի պյուրեն և սոուսը, որի մեջ պատրաստել եք ոչխարի միսը: Հասցրեք եռման աստիճանի:
Խորովածի համար նախատեսված փայտիկները 1 ժամով տեղադրեք սառը ջրի մեջ, որպեսզի խորովելուց չայրվեն, իսկ պատրաստի միսը հեշտ դուրս գա:
Լոբին 12 ժամով թրջեք մեծ քանակության սառը ջրի մեջ:
Սրճաղացի կամ բլենդերի օգնությամբ ալյուրի վերածեք նուշը, լցրեք պնակի մեջ: