Բաժիններ՝

Պանրով և սնկով աղցան

Բաղադրիչները՝ 

  • շամպինիոններ – 300 գ
  • ձու – 4 հատ
  • շպրոտ – 190 գ
  • պանիր – 150 գ
  • մայոնեզ – 100 գ
  • բուսայուղ – 90 գ
  • սոխ – 1 հատ
  • թարմ աղացած սև պղպեղ
  • մաղադանոս մատուցելու համար
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն եփել և քերել քերիչով։ Առաջին շերտը դնել քերած ձուն, քսել մայոնեզի բարակ շերտ։ Ձեթի մեջից հանել շպրոտը և պատառաքաղով տրորել։ Հաջորդ շերտը ձևավորել շպրոտով, վրան քսել մայոնեզի բարակ շերտ։

Սոխը կտրատել խորանարդաձև:

Կրակի վրա տաքացնել բուսայուղով տապակը,տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը։ Թողնել մի փոքր սառչի և լցնել շպրոտի վրա:

Թարմ սունկը լվանալ, կեղևազատել և կտրատել շերտերով: Տապակել սունկը տապակի մեջ մի փոքր ձեթով, մինչև հեղուկը գոլորշիանա (մոտ 15 րոպե): Եփելու վերջում համեմում ենք աղով և սև պղպեղով։ Հովացնել և սոխի վրա լցնել,մի քիչ թողնել զարդարման համար, քսել մայոնեզի բարակ շերտ։

Պանիրը մանր քերիչով քերել ձևավորել վերջին շերտը,զարդարել մնացած սնկով։

Աղցանը 1-2 ժամով դնել սառնարան։ Մատուցել թարմ մաղադանոսով զարդարված։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս